• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Ana Stanojević

08.04.2024

15:27

Bajaga, Oliver i Dado ispratili Slađanu Milošević! Rokeri sahranili svoju princezu! (VIDEO)

Maša bandjur/ Ana Stanojevic/ AtaImages

Estrada

Bajaga, Oliver i Dado ispratili Slađanu Milošević! Rokeri sahranili svoju princezu! (VIDEO)

Podeli vest

Rok legenda počiva na groblju "Lešće" gde je sahranjena u prisustvu članova porodice, prijatelja i kolega

Slađana Milošević preminula je 26. marta u zemunskoj bolnici, a danas je sahranjena u Beogradu. 

Foto: Foto: Masha Bandjur

 

 

Među poznatim ličnostima koji su prisustvovali sahrani bili su Momčilo Bajagić Bajaga, Dado Topić, Oliver Mandić, članovi "Ju grupe", Peđa D Boj, Žana Karaklajić, Vito Tarot i mnogi drugi.

Foto: Foto: Ana Stanojević

 

 

Slađana je sahranjena u porodičnoj grobnici u kjojoj počiva njen otac Milutin Milošević, a to joj je bila i poslednja želja.

Veliki broj Slađaninih prijatelja izjavili su saučešće njenom bratu Goranu, a u kapeli s emogla čuti pesma "Princeza" koju je otpevala sa Daom Topićem. Dado je danas održao emotivni govor u kojem je odao počast Slađani:

Foto: Foto: Ana Stanojević

 

 

- Nisam mislio da cemo se ovako brzo rastati. Nas dvoje smo jedno drugom poklonili stihove jedne prelepe pesme koja nas je vezala i koja će ostati u srcima svih koji su nas voleli još dugo - kazao je Dado.

Topić je iz kapele izneo krunu koju su doneli u čast preminule pevačice kao simbol činjenice da je bila princeza rok muzike. 

Foto: Foto: Goran Todorović

 

 

Aleksandra Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine. Pokazivala je veliko interesovanje za muziku još u detinjstvu. U svojoj petoj godini je primljena u muzičku školu na odsek klavira. Doprinos modernoj muzici dala je već u svojoj dvanaestoj godini života svirajući i pevajući u grupama kao što je Nebeska konjica, Epitaf8, Džentlmeni.

Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu "Studentsko ljeto" u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila "Grand Prix".

Godine 1977, isplivala je na površinu jugoslovenske pop-rok scene, sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog Dugmeta. Slađana je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.[2]

Godine 1979, promovisala je pesmu "Amsterdam". 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mesto sa kompozicijom "Recept za ljubav".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija