• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

02.05.2024

11:37

"Desimir je bio emotivan, a delovao je kao mrgud!" Zoran Ćosić za Informer otkrio nepoznate detalje svog tasta!

Public

Kultura

"Desimir je bio emotivan, a delovao je kao mrgud!" Zoran Ćosić za Informer otkrio nepoznate detalje svog tasta!

Podeli vest

Desimir Stanojević je popularnost stekao ulogom Vukašina Golubovića u kultnoj seriji "Srećni ljudi", gde je igrao gordog i nezgodnog oca.

Desimir Stanojević je delovao kao mrgud, ali je bio veoma emotivan čovek, kaže glumac Zoran Ćosić za Informer!

Jedan od najpoznatijih epizodista godinama je u braku sa Desimirovom ćerkom Ninom, a u razgovoru za naš portal prisetio se dirljivih momenta iz života svog tasta, koji je preminuo marta 2020. godine.

Foto: S. K.

Zoran Ćosić

Stanojević je popularnost stekao ulogom Vukašina Golubovića u kultnoj seriji "Srećni ljudi", gde je igrao gordog i nezgodnog oca i zavodnika, a Ćosić nam otkriva da u privatnom životu nije bio takav.

- Bio mi je i prijatelj i tast. Pamtim ga po velikoj dobroti, predanosti porodici, poslu, ali i kao duhovitog i veoma osetljivog čoveka. Možda je mnogima delovao kao mrgud i da voli da drži distancu od ljudi, ali nije bilo tako. Iza te fasade krila se velika emotivnost i ljubav prema ljudima i životinjama. Voleo je da pomaže drugima, kao i meni svojim savetima. Bio je čovek kome su se ljudi predavali bez rezerve - kaže Zoran za Informer i dodaje da je Desimir bio veliki lokal patriota:

Foto: Printscreen/Youtube

Desimir Stanojević kao Vukašin Golubović u seriji "Srećni ljudi"

- I pored velikog uspeha i slave koju je doživeo zbog uloge u seriji "Srećni ljudi", nikada nije zaboravio na svoje poreklo i na svoj Niš, gde je rođen i gde je odrastao. Insistirao je na tome da, kada god mu se ukaže prilika, ljudima priča odakle je, a između ostalog, i to nas je spojilo u dubok i čvrst oblik prijateljstva.

Zoran je godinama u srećnom braku sa Desimirovom ćerkom Ninom, a kako nam je otkrio, Stanojević nije bio strogi tast.

Foto: Printscreen/Instagram/zorancosic1967

Zoran sa suprugom Ninom

- Nisam osećao nikakav strah od njega kada sam počeo da se zabavljam sa njegovom ćerkom i kada sam ušao u njihovu porodicu. Naprotiv, prema meni se poneo veoma prijateljski. Jedan od saveta koji mi je dao, a pamtim ga i danas jeste: "Najveća sreća čoveka je kada daje." Ta misao mi je dosta značila u nekim trenucima kada sam sazrevao i kada sam se formirao kao osoba. Uz neke očeve savete, ta njegova opaska mi je uvek pred očima i podseća me da treba da dajem celog sebe, pa šta košta, neka košta - kaže glumac.

Zoran je 34 godine na sceni, a u svojoj dosadašnjoj karijeri igrao je samo sporedne uloge.

- Za glumca nema glavna ili sporedna uloga, svaka je važna. Više od 30 godina igram sporedne uloge i to mi ne smeta. Volim da igram sporedne uloge jer tada na malom prostoru mogu da pokažem sav svoj talenat i rad. Ne manjkaju mi ni glavne uloge, jer ih igram dosta u pozorištu - kaže glumac.

Prva uloga u
"Sabirnom centru"

Zoran Ćosić je prvu ulogu u karijeri ostvario 1989. godine u filmu "Sabirni centar", gde je glumio mladoženju. Najviše mu je, kako kaže, u sećanju ostala scena između legendarnih kolega Bate Stojkovića i Radeta Markovića.
- Pamtim da sam iz prikrajka posmatrao kako se snima scena u kojoj Bata Stojković brije Radeta Markovića. Bio sam fasciniran. To što su oni radili nije bilo onako kako su nas učili na Akademiji. Ali kada sam film pogledao na velikom platnu, bilo je briljantno. Bata je znao zanat i kako treba igrati pred kamerom - kaže Ćosić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Britanski specijalci u Ukrajini testiraju novu taktiku protiv Rusa! Šef američkih komandosa otkrio strogo čuvanu tajnu!
Proći će kao Francuzi!

Britanski specijalci u Ukrajini testiraju novu taktiku protiv Rusa! Šef američkih komandosa otkrio strogo čuvanu tajnu!

Šef američke komande za specijalne operacije general Brajan Fenton otkrio je nove detalje o operacijama britanskih kopnenih jedinica u Ukrajini, navodeći da Pentagon o ratu koji je u toku saznaje „uglavnom kroz oči partnera za specijalne operacije Velike Britanije", koje je on naveo kao testiranje novih pristupa modernom ratovanju na frontu.

16.05.2024

23:00

Magazin

Džet set

Srbija