• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2024

15:28

Mudžahedini su na posedu mog dede obezglavili 64 Srba! Svedok stravičnih događaja oko Srebrenice se oglasio!

informer/printscreen

Politika

Mudžahedini su na posedu mog dede obezglavili 64 Srba! Svedok stravičnih događaja oko Srebrenice se oglasio!

Podeli vest

Ranko Ristić koji je svedočio na panelu UN o svom strahovitom iskustvu za vreme rata u BiH, govorio je tokom Kolegijuma o provokacijama bošnjačke delegacije i govorio o stravičnim događajima za vreme rata.

Svedok rata u BiH Ranko Ristić emotivno je govorio kako su mudžahedini u kampu na posedu njegovog dede obezglavili 64 Srbina i objasnio podršku sramnoj rezoluciji od strane Irana.

- Kada smo se vratili kući razmišljao sam o efektu rezolucije, došao sam do zaključka da treba da se zahvalimo Ruandi i Nemačkoj što smo nam dali mogućnost da pričamo o svemu što do sada nismo mogli, a to je da su u Bosni ginuli i Srbi. Mislim da je najveći efekat rezolucije i pokušaj da jednostrano optuže Srbe, to da je svet čuo istinu. Predstavnik Irana je govorio zašto su glasali, a to je da ta rezolucija daje respekt svim bošnjačkim i iranskim državljanima koji su poginuli u borbi. Kao američki državljanin sam zabrinut, jer je Iran sada javno priznao da su ginuli boreći se u Bosni. Neki članovi su moje porodice su poginuli za vreme okršaja u Zavidovićima gde su se borili i Iranski državljani. Mene su na punktu iz auta sa ocem izvukle moje komšije obučene u paravojne uniforme i držali mi cevku na grudima. Mudžahedini su u svom kampu na posedu mog dede obezglavile 64 Srbina. Što više vremena prolazi istina se sve više saznaje - rekao je Ristić.

Ristić je dodao kako je bošnjačka delegacija počela da provocira njega i druge svedoke nakon čega su počeli da ih snimaju mobilnim telefonima govoreći da to rade da ih "imaju".

- Sreo sam Amerikance koji su služili u američkoj vojsci za vreme rata i još nisam sreo nijednog koji je nešto negativno rekao protiv Srba. Za vreme Klintona srpske žrtve su zataškane, dok su muslimanske umnožavane. Pored nas u UN su sedeli Bošnjaci koji su odmah počeli da nas provociraju. Izvadili su telefone i počeli da nas slikaju, a kada je jedan od naših prijatelja reagovao rekli su da to rade da nas "imaju", odmah sam provokaciju prijavio obezbeđenju. Kada je počelo izlaganje predsednika Vučića počeli su da galame i dobacuju - rekao je Ristić..




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija