• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.03.2024

10:25

Opozicija otvoreno brani Dinka Gruhonjića! Šapić: Zakon treba da zabrani ovakvim ljudima da se bave javnim poslom!

Tanja Andric

Politika

Opozicija otvoreno brani Dinka Gruhonjića! Šapić: Zakon treba da zabrani ovakvim ljudima da se bave javnim poslom!

Podeli vest

Kao tekovina moderne demokratije, dobro upravljanje predstavlja fundamentalne vrednosti jednog društva, odnosno odgovaranje potrebama građana i učešće građana u odlučivanju, otvorenost i transparentnost, kulturna raznolikost i socijalna kohezija kao i odgovornost i vladavina prava. Koliko je sve ovo moguće ako imamo opoziciju kojoj je ponajmanje stalo do nacionalnih interesa, samim tim i do građana? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić komentarisao je govor Dinka Gruhonjića u Dubrovniku, ali i reakciju društva koja je usledila.

Foto: Tanja Andric

Aleksandar Šapić

-Važno je da govorimo o tome kako smo došli do protsesta studenata. Taj festival u Dubrovniku na kome su govorili Dinko Gruhonjić, Ana Lališ, Kesić, izbacio je na površinu stavove nekih ljudi. Da je to ostalo na govoru Dinka Gruhonjića, dočekali bi ga državni organi koji bi ustanovili da li je to zaista bio govor mržnje. Sada se postavlja pitanje o tome da li su naši zakoni dobri. Ali druga stvar je reakcija srpskog društva i srpske političke scene. Meni je jasno da je opozicija protiv Aleksandra Vučića, protiv mene, to je u redu. Ali niko se nije oglasio. Niko se nije ogradio. Sto puta možemo da budemo protiv mnogih stvari, ali ne možemo da podržimo najstrašnije zločine koji su se desili. Sada više ni ne ćute, već ga otvoreno brane. Cepaju srpsku zastavu na fakultetu. Da li bi takve stvari mogle da budu dozvoljene u bilo kom drugom društvu. Miloš Jovanović već treću nedelju ne sme da se ogradi od toga. Zato ovi beogradski izbori i nisu lokalni izbori. Opet dolazimo do toga da li želimo srpsku vlast i srspkog gradonačelnika ili ne. Da li ćemo stati u odbranu ovih proustaša, ili ćemo ih javno osuditi- rekao je Šapić.

On je istakao da je vrlo vaćno da postoji zakon koji će sankcionisati ovakve pojave.

-Zakonom treba da bude zabranjeno da se ovakvi ljudi bave javnim poslom. Voleo bih da su ga sačekali državni organi i da je država pokrenula postupak protiv njega. Ovo je sada pitanje države. Hoćemo li se pozabaviti tim zakonom malo bolje. Meni su skočili na glavu kada sam rekao srpski gradonačelnik. N1 bi bio sutradan ugašen u Hrvatskoj ako bi pokušali da ugroze nacionalnu politiku i katoličku crkvu. A slušajte ovoga koji srpske crkve hoće da pretvori u pabove. To su stvari koje nigde ne mogu da prođu sve ovde. To je zato što mi još uvek nismo raskrstili sa tom jugoslovenskom, a u stvari antisrpskom politikom. Dragoljub Mihajlović bio je čovek koji je branio Srbiju u Prvom svetskom ratu, on je proglašen za izdajnika i ne znamo gde mu je grob. Sa druge strane čovek koji je pucao u Srbe i koji je radio na tome da zatre srpsko pleme na svim poljima, sada uživa u kući cveća- rekao je Šapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12