• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.03.2024

09:39

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju! (VIDEO)

Podeli vest

Od kako se od utorka popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku bilo sa majkom, ima nepune dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka. Tokom 30 sati potrage, u javnost su stizale nove informacije o okolnostima nestanka devojčice, a mi vam donosimo ključne momente drame koju od sinoć prati cela Srbija i čijem se pozitivnom ishodu svi nadaju. Na ovu tremu u "Info jutru" govorili su Ivan Simić, advokat, Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša i Jugoslava Zajić, psihoterapeut.

Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša govorio je o jezivom iskustvu koje je doživeo sa svojim sinom.

Foto: Foto: Informer

Nenad Periš

Očekujem da se dogodi nešto da se ta agonija završi i da dođemo do dobrih vesti. Ja živim u mom problemu i naravno da me ovakvi trenuci vrate u Srbiju i u Beograd. U to vreme mi je cela Srbija pružila saosećanja. Ja saosećam sa porodicom jer znam kako im je. Molim boga da se to okonča, ali moramo prihvatiti istinu. Vreme prolazi. Svi smo roditelji ili imamo nekoga mlađeg u porodici. To je neopisivo teško. Čovek mora zauzeti jedan put i mora prihvatiti tu tegobu. Tu nema laganja, to je istina i to je vera u Boga koja meni neizmerno pomaže. Nakon pet meseci mislio sam da sam spreman da prihvatim vesti. Međutim, kada su me pozvali i rekli mi da je telo pronađeno, ja sam pitao da li je to Matej. Rekli su mi da jeste. Iako sam mislio da sam spreman da ću čuti tu rečenicu, ja nisam umeo da izađem iz sobe. Ja sam išao putem da moram pomagati policiji i da dam sve informacije koje sam mogao dati. Moja saradnja sa policijom bila je i profesionalna i ljudska. Želim da im poručim da nada nikada neće umreti i da budu mirni. Što se dogodilo, dogodilo se. Treba verovati policiji i svim ljudima koji pokušavaju da ovaj problem reše. Treba da budu njima na usluzi i daju im sve informacije koje oni znaju. Roditeljima je najteže. Suočenje s tim da svome detetu ne mogu da pomognu je strašna činjenica i ne možete u takvoj situaciji biti racionalni. Ja sam na njihovoj strani i želim da razmišljam pozitivno. Ja sam uz roditelje svom snagom i razumem ih. Tim ljudima treba maksimalno pomoći i razumeti ih. Ako u datom momentu možda daju konfuzne izjave, to može biti posledica šoka. Vreme prolazi i to nas dovodi u jedno stanje dodatne uznemirenosti - rekao je Nenad Periš.

Advokat Ivan Simić istakao je da postoji mnogo detalja u ovom slučaju koje izazivaju sumnju.

Foto: Pedja Milosavljević

Ivan Simić

-Dete od dve godine ne može da odhoda toliko dugo. Čitav ovaj slučaj izaziva neku vrstu sumnje. Pogotovo ono što se u medijima javilo kao prva informacija da se majka okrenula i da deteta odjednom nije bilo. Da se to desi u dvorištu, nije realno. Taj ceo teren je pretresen. Poligraf sam po sebi nije nikakvo dokazno sredstvo. Roditelji jesu u šoku, ali normalna je procedura da daju izjavu u policiji. Morate uzeti određena obaveštenja. Ja koliko shvatam, možda se ispituju, ali koliko shvatam od njih se uzimaju obaveštenja. Moraju pružiti odgovore na neka pitanja. Ja da sam na mestu nekoga ko rukovodi ovom potragom, isto bih to uradio. Ja kao učesnik u javnom i pravnom životu nemam poverenja u nešto što jedan pojedinac upire i gura i nudi kao neko ne znam kakvo rešenje. To što smo mi dobili sms poruke, ne znači ništa. Najlakše je presvući dete. Videćemo kakav će rezultat biti. Na kraju će, ako rezultat bude kakav treba, lovorike će opet da bere umber allert, a ne ljudi koji i dalje rade svoj posao i kojima je profesionalna obaveza da postupaju u ovakvim situacijama- rekao je Ivan Simić.

Psihoterapeut Jugoslava Zajić objasnila je kako dete od dve godine proživljava ovakve stresne situacije.

Foto: Pedja Milosavljević

Jugoslava Zajić

-Devojčica Danka je ostala bez roditelja i sigurno se oseća usamljeno. Svako dete ima određene potrebe. Ako ne može da zadovolji osnovne biološke potrebe, za hranom, za vodom, svakako ima osećaj panike. Ipak, dete od dve godine ne može da percepira na nivou odraslog čoveka. Svaki trenutak koji proživljava bez osnovnih potreba zaista je težak. Svakodnevno se susrećemo sa kritikama. Mi bismo uvek drugačije. Kritika nije adekvatna niti poželjna u ovom trenutku. Možemo makar da razumemo situaciju u kojoj se roditelji trenutno nalaze. Ukoiliko se sumnja na određeno krivično delo, to je dodatni stres koji roditelji preživljavaju u ovom trenutku. Ja pretpostavljam da oni i ne čuju sve komentare oko njih- rekla je psihoterapeutkinja.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena! (VIDEO)
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena! (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija