• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

03.05.2023

07:00

SRAMNA IZJAVA IZASLANIKA STEJT DEPARTMENTA! Rubin se ponosi ubijanjem Srba!

Informer DN

Politika

SRAMNA IZJAVA IZASLANIKA STEJT DEPARTMENTA! Rubin se ponosi ubijanjem Srba!

Podeli vest

Džejms Rubin, izaslanik Stejt departmenta i nekadašnja 'desna ruka' pokojne američke državne sekretarke Madlen Olbrajt, poručio je da je ponosan na NATO bombardovanje Srbije jer je to 'zaustavilo progon Albanaca sa Kosova i Metohije i doprinelo porazu srpske agresije'!?

Rubin je u intervjuu za 'Albanijan post' utvrdio da su akcije NATO pakta, tokom kojih je ubijeno oko 4.000 civila, uključujući i decu, spasle 'bezbroj života i sprečile potencijalni genocid'!?!

Prema njegovim rečima, nije saglasan sa izjavom američkog ambasadora u Beogradu Kristofera Hila, koji je uputio saučešće porodicama poginulima tokom ratova devedesetih godina, pa i tokom NATO agresije!?!

Mentalno bolestan

Rubin je rekao da je američka politika prema Srbiji i Kosovu bila jasna, te da se ne stidi svog delovanja tokom 1999. godine.

- Ponosan sam što sam radio za sekretarku Olbrajt tokom ovog kritičnog vremena. Vođstvo Olbrajtove bilo je važno u zaustavljanju progona kosovara i porazu srpske agresije. Naša politika prema Srbiji i Kosovu bila je nešto što je, a to je pouzdano znam, snažno podržavao i tadašnji senator, a i sadašnji predsednik SAD Džozef Bajden. Na drugoj strani, svestan sam da je ambasador Kristofer Hil izrazio osećanja prema žrtvama, ali je i kontekst jako važan - kazao je Rubin.

Komentarišući ove navode, general Vladimir Lazarević kaže da samo veliki zločinac, poput Rubina, može da se ponosi zločinima nad srpskim civilima i da takvo ponašanje 'mora da se leči u mentalnoj ustanovi'.

Ko je Džejms Rubin

* Bivši američki diplomata i novinar
* Glavni portparol Stejt departmenta i saradnik sekretarke Madlen Olbrajt
* Radio je u predizbornoj kampanji Hilari Klinton 2008. godine
* Bio je član novinarskog tima medijske kuće 'Blumberg'
* Izaslanik Stejt departmenta postao je ponovo 16. novembra 2022. godine

- Samo okoreli ratni zločinac, kakav je inače Rubin, može da se ponosi zločinima nad civilima širom naše zemlje. Samo okoreli zločinac može da se ponosi zločinima koje su činili zajedno s albanskim teroristima, uključujući tu trgovinu organima kidnapovanih Srba! Reklo bi se da taj 'gospodin' treba da zatraži pomoć lekara za analizu svog mentalnog zdravlja - naglašava Lazarević.

Bivši diplomata Zoran Milivojević ističe da se retorika američkog izaslanika nije promenila ni posle više od dve decenije od NATO agresije na Srbiju, jer o žrtvama i dalje govori kao da su 'kolateralna šteta'.

- Ova izjava potvrđuje sve ono što smo o Rubinu znali i govorili. Nažalost, ovo pokazuje kakav je bio karakter ekipe koja je tada bila na vlasti u SAD i bombardovala nas. Ovo je nedostatak pijeteta prema civilnim žrtvama bombardovanja i srpskom narodu u celini. Čudi i brine što je Rubin ponovo politički aktiviran, to u svakom slučaju ne odražava dobre namere administracije SAD - upozorava Milivojević.

Stara mantra

Milovan Božinović, bivši ambasador Srbije u Nemačkoj, ocenjuje da je Rubinova izjava krajnje nepristojna i drska, ali da on to ponavlja kao mantru već dvadeset i četiri godine.

- Njegova misija u koju je došao pre nekih mesec dana zaista je jedan politički skandal. Da on kaže: "E ti ne znaš šta je istina, ja znam, ja ću te podučiti i ti ćeš promeniti svoje mišljenje itd." To je preko svake mere nepristojno i drsko. To je to naličje zločina koje ste jednom uradili i onda tražite neko opravdanje, a njega nema niti će ga biti. Ova izjava treba da pokaže kako postoji neki kontinuitet te politike i da su događaji iz 1999. godine bili opravdani. To je jedna klasična NATO mantra koja se stalno ponavlja... - zaključuje Božinović.

NATO agresija u brojkama

4.000 civila stradalo
12.000 ljudi ranjeno
20.000 Srba izbeglo sa KiM
100 milijardi dolara procenjena šteta
78 dana trajalo je bombardovanje




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 1 godinu

Sta kaze predsednik Hil za njegovu izjavu?I on je ponosan, sta drugo.Dosta vise demagogije i nepotizma.Prekinite vise sa objavljivanjem svega sto kazu srbomrzci Borelj, Ameri (svi od reda) i ostala bagra iz EU.Pisimo o kravi Milavi i tri teleta, o putevima, prugama i nedostatku radne snage i borbi za mir u svetu, bas kao to pricaju i pohotne misice na izboru za mis sveta.

PLATINUM WOLF 2023

pre 1 godinu

NATO je ubijao našu decu, a vi šaljete vojsku Srbije da zajedno vežbaju sa njima. Moralni bogalji ?

Miki

pre 1 godinu

Sad tog zlikovca hitno treba primiti nas predsednik pa da budemo potpuno srecni.Svaku Kurtu i Murtu mora on licno primiti , zasto i koja je svrha tom cinu.Ima puno lepih i pamtenih intelektualaca u raznoraznim centrima poput Centra za drustevenu stabilnost.Kakvo ime centra, nikad niko nece pogoditi sta oni rade.

Zorica

pre 1 godinu

Veca je sramota sto ovome zlotvoru se ime vuce i daje prostora u srpskim medijama.

Dušan

pre 1 godinu

@###$ I seme i pleme, i bližu i dalju familiju.. Odakle ti pravo da se javiš uopšte debilčino bolesna.. Koga i šta ti podržavaš i odobravaš? I ti ćeš da crkneš u zlobi i muci, kao pomenuta babetina. Marš!!!!

Izbori 2024

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Sport

Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"
Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"

Rusija je spremna da pruži pomoć u potrazi za helikopterom u kojem se nalazio predsednik Irana i istrazi uzroka incidenta, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za Sputnjik.

19.05.2024

22:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12