• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

10.05.2024

10:33

Bakarec: Vukadinović urnisao opoziciju!

Pedja Milosavljević

Kolumne

Bakarec: Vukadinović urnisao opoziciju!

Podeli vest

Vodeći opozicioni istraživač javnog mnjenja, Đorđe Vukadinović je gostujući juče uveče na TV N1, razvalio opoziciju. Bukvalno ih je uništio

Osim same emisije, TV N1 je na svom sajtu objavio tekst pod naslovom: „Vukadinović: SNS apsolutni favorit na izborima, Manojlović će zabeležiti odličan rezultat“. Da podsetim da je Đorđe Vukadinović na izborima 17. decembra 2023. godine, bio visoko na listi opozicione Narodne stranke, Vuka Jeremića, koja nije prešla cenzus.

Foto: nebojša bakarec

 

U emisiji na TV N1, sama voditeljka emisije je rekla da je vlast izašla u susret opoziciji i usvojila njene predloge i da će Skupština Srbije u petak usvajati izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, čime je ono što je opozicija tražila rešeno, kako je rekla voditeljka TV N1. Đorđe Vukadinović je urnisao opoziciju time što je SNS proglasio za favorita, koji će osvojiti više od 50 odsto glasova u Beogradu i da su istraživanja pokazala da je lista SNS apsolutni favorit na svim izborima. Takođe je rekao da je izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, dobra mera. Na kraju, Vukadinović je zakucao opoziciju  rekavši da je pomogla SNS-u, svojim nedovoljno čvrstim i nedoslednim stavom.

Đorđe Vukadinović, politički analitičar, rekao je u emisiji „Newsnight“ na N1 sledseće: „Vlast se sada oseća sigurno, oni su favoriti, svaki drugi ishod bi bio čudo, da ne kažem senzacija. Ova mera je dobra sama po sebi, iako će predstavljati određenu komplikaciju za dobar deo građana koji su se stvarno preselili. Poslednjih 15 dana će se pojavljivati malo više ti ljudi iz opozicije na javnim servisima, i time će vlast moći da kaže da su bili prisutni u kampanji. Vešto su odigrali tu igricu, a opozicija im je pomogla, svesno ili nesvesno, svojim nedovoljno čvrstim i nedoslednim stavom. Istraživanja su pokazala da je lista SNS apsolutni favorit na svim izborima. Savo Manojlović unosi novu dinamiku, budimo realni, mislim da će on zabeležiti veoma dobar rezultat, tu govorim o Beogradu. Ne bih bio iznenađen da bude drugi. Zabeležiće odličan rezultat, ali najveći deo toga će biti glasovi iz Srbije protiv nasilja, možda nešto od koalicije NADA i možda procenat, dva od doktora Nestorovića. Pravo čudo za vlast bi bilo da imaju ispod 50 odsto glasova u Beogradu“.

Međutim, ne smemo se uljuljkati u ovakve milozvučne vesti. Opozicija jeste razbila sama sebe, ali je i dalje ekstremistički nastrojena protiv vlasti. Deo opozicije (SSP, SC, DSS NADA) lažira da bojkotuje izbore, a u stvari te stranke ne izlaze samo na gradske izbore u Beogradu. Te tri stranke izlaze, na primer, zajedno sa svim ostalim strankama opozicije, na izbore u Novom Sadu, gde se udružilo i kuso i repato, i autonomaši i monarhisti, i levi i desni, i DSS i LSV, i žuti i zeleni. Svi u jurišu na punu novosadsku kasu. Takođe, opozicija priprema nasilje, a dokaz za to je jučerašnji napad petnaestak opozicionih huligana na gradonačelnika Aleksandra Šapića, koji je bez obezbeđenja i policije, sat vremena uspešno odolevao provokacijama i napadima huligana na Savskom keju. Dokaz o nasilju opozicije su upadi huligana Save Manojlovića u sedišta više lokalnih samouprava. Borba će do 2. juna biti brutalna od strane očajne opozicije i njenih medija. Srpska napredna stranka će samo borbom za svaki glas, na terenu, uspeti da ostvari uspeh.

Foto: nebojša bakarec

 

 

Ne zaboravimo, 2. juna su lokalni izbori. Razvijeniji gradovi i opštine, znače bolju i stabilniju ekonomiju. Poseta kineskog predsednika Si Đinpinga donosi Srbiji upravo to. Srbija je sa Kinom potpisala oko 30 sporazuma. Ti sporazumi znače nove investicije u srpske gradove i opštine. Na primer, ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović potpisala je sporazume sa dve kineske kompanije. Srbija će sa Kinezima graditi solarnu elektranu u Paraćinu i postrojenje za preradu nafte u Smederevu. Investicije su vredne 2,7 milijardi evra. Kina će graditi i naftovod Srbija-Mađarska!

Na kraju, setimo se da su predsednik Vučić i SNS, ostvarili svoja obećanja u proteklih 12 godina. Prosečna plata do 2012. godine je bila samo 300 evra. Danas je prosečna plata preko 800 evra. Prosečna penzija do 2012. godine je bila samo 200 evra. Danas je prosečna penzija skoro 400 evra. Po planu i programu SNS, „Srbija 2027“, do kraja 2027. godine, prosečna plata će iznositi 1400 evra, a prosečna penzija 650 evra. Živela Srbija!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!
Preigrali se

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!

Fico je preživeo, za Zapad je to, bez preterivanja, najgora moguća vest! Slovački premijer posle neuspelog atentata okrenuće se u potpunosti Rusiji i Putinu, a Slovačka će postati nešto slično kao Mađarska Viktora Orbana - neposlušna članica EU koja ne želi nepotreban sukob sa Moskvom! Ovako bi u najkraćem izgledao siže koji sada preovladava u Briselu i Vašingtonu!

20.05.2024

17:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija