• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.05.2024

09:09

Vozači pod posebnim nadzorom! MUP upozorava: Kontrolišu se ove dve stvari

Novak Đurović, Emitphoto

Društvo

Vozači pod posebnim nadzorom! MUP upozorava: Kontrolišu se ove dve stvari

Podeli vest

Tokom prazničnih dana, saobraćajna policija kontrolisaće vozače zbog alkohola i proveravati korišćenje sigurnosnih pojaseva na prednjem, a posebno na zadnjem sedištu, izjavio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

Belencan je rekao da će se posebno danas i i sutra vršiti kontrola vozača zbog alkohola i psihoaktivnih supstanci i naveo da je prošle godine zabeleženo da je u tom periodu veliki broj vozača upravljao pod dejstvom alkohola.

Belencan je izjavio da će se pre svega pratiti oni indikatori koji najviše utiču na bezbednost saobraćaja, a to je korišćenje sigurnosnih pojaseva na prednjem, ali s akcentom na zadnje sedište.

- Zato što je studija koju je sprovela Agencija za bezbednost saobraćaja pokazala da se broj onih koriste sigurnosne pojaseve na zadnjem sedištu smanjio sa 19 na 17 procenata. Nekontrolisano kretanje tela dovodi do težih posledica nego da je putnik na zadnjem sedištu koristio sigurnosni pojas - rekao je on.

Foto: printscreen/Fejsbuk MUP

 

Belencan je naveo da je za prvih pet dana sprovođenja međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja "Roudpol" (Roadpol) registrovano 25.000 prekoračenja brzine, od čega je čak 70 odsto zabeleženo u naseljima.

- Zato ovom prilikom apelujemo na vozače, poštujte brzinu. Poštovanjem brzine se poštuju i drugi učesnici u saobraćaju. Sprečava se naletanje na drugo vozilo, zatim propuštaju se i pešaci na pešačkom prelazu. Zbog toga je zaista bitno da napomenem da je veći broj brzina je prekoračen u naselju - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija