• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.04.2024

15:31

Evo kad izlaze rang liste za pakete solidarne pomoći!  Penzionerima je danas bio poslednji dan za prijavu!

pexels.com

Društvo

Evo kad izlaze rang liste za pakete solidarne pomoći! Penzionerima je danas bio poslednji dan za prijavu!

Podeli vest

Prijava je počela 10. aprila a završava se danas.

Danas je bio poslednji dan za penzionere da se prijave za dodelu paketa solidarne pomoći a već sutra, 30. aprila,  će izaći preliminarne rang liste.

Preliminarna rang-lista će biti objavljene na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika penzija i filijala Fonda 30. aprila, a moguće je uložiti prigovor u roku od osam dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli.

Za odlučivanje po prigovorima na rang-listu, Savez penzionera i Udruženje penzionera „Nezavisnost” formiraju drugostepenu komisiju, koja počinje da radi 10. maja. Rešavanjem uloženih prigovora, utvrđuju se konačne rang-liste, najkasnije do 17. maja.

Prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kojima je penzija jedini izvor prihoda a prioritet imaju i stariji penzioneri.

Foto: Shutterstock

 

Poziv da se prijave za ovu pomoć su raspisali Savez penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije „Nezavisnost”, preko svojih opštinskih udruženja i odbora, a sredstva je obezbedio Fond PIO.

Osnovni kriterijum za dodelu solidarne pomoći bio je visina penzije, čiji iznos ne može prelaziti 24.987,67 dinara.

Paketi solidarne pomoći ove godine će biti dodeljeni ranije nego prethodnih godina, od 20. maja, a sve treba da bude završeno najkasnije do 20. juna.

Solidarna pomoć dodeljuje se korisnicima penzija u vidu jednoobraznih, standardizovanih paketa.

Za pakete solidarne pomoći ove godine je izdvojeno čak 111 miliona dinara, a prošle godine za ove namene utrošen je 51 milion dinara.

U skladu sa izmenama pravilnika, a imajući u vidu i značajno veća sredstva koja se ove godine izdvajaju za društveni standard korisnika penzija, očekuje se da će pakete solidarne pomoći tokom ove godine dobiti znatno veći broj korisnika u odnosu na prethodne godine, kako se procenjuje, najmanje oko 55.ooo njih.

U paketima će biti so, šećer, brašno, ulje, pirinač, testenina, supa, tunjevina, sapun, zubna pasta, deterdžent.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija