• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

11.11.2023

17:08

Nalazimo se na udaru hladne olujne mase! Očekuju nas obilni pljuskovi tokom večeri, a u ovim delovima Srbije i sneg

Beta

Društvo

Nalazimo se na udaru hladne olujne mase! Očekuju nas obilni pljuskovi tokom večeri, a u ovim delovima Srbije i sneg

Podeli vest

Ovog poslepodneva kiša pada na severu i na zapadu Srbije, naročito u Vojvodini, a u tim predelima praćena je i prodorom hladnim frontom, uz zahlađenje i prolazno jak zapadni i severozapadni vetar.

U ostalim predelima je uglavnom suvo i toplije, na jugu i na istoku i sa sunčanim intervalima, kaže u svojoj prognozi meteorolog Đorđe Đurić.

U ovom času hladni front premešta se preko centralne Srbije i donosi jaku kišu i obilne pljuskove Šumadiji, Pomoravlju i Podunavlju, uz jak severozapadni vetar, a padavinska i oblačna zona premešta se od zapada prema istoku.

Inače, na jugu i istoku Srbije, odnosno ispred hladnog fronta je i dalje relativno toplo, uz jak jugozapadni vetar.

Trenutne temperature kreću se od 8°C u Vojvodini do 16°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu je 10°C.

Zlatibor i Sjenica mere 7°C, a Kopaonik 1°C.

Do kraja dana i tokom večeri hladni front doneće i jugu, jugoistoku i istoku Srbije jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, a biće uslova i za grmljavinu. Jugozapadni vetar biće prolazno u skretanju na jak zapadni i severozapadni, a i temperatura će biti u padu. Na višim planinama u ovim predelima očekuje se sneg, a snežni pokrivač formiraće se iznad 1500 metara nadmorske visine, pa će se zabeleti Kopaonik, Golija, Zlatar, Stara planina, a nešto kasnije tokom večeri snežna granica lokalno će se spustiti i niže.

Foto: pixabay

 

U toku večeri u Vojvodini, a tokom noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se razvedravanje, pa će u toku noći biti vedro.

Zbog vedrog vremena i većeg izračivanja vazduha očekuje se hladno, a pred jutro ponegde se očekuje i slab mraz, naročito pri tlu, dok će mraz izostati na jugu Srbije zbog više oblačnosti.

Jutarnja temperatura biće od 0°C na severu u zapadu do 6°C na jugu Srbije. U Beogradu će uz vedro jutro mininalna temperatura biti 4°C, na obodu grada 2°C, uz pojavu slabog prizemnog mraza. Na svim planinama jutarnja temperatura biće ispod 0°C.

Pre podne u južnim, a posle podne i u centralnim predelima naoblačenje, a kiša se očekuje samo na jugu i na jugoistoku Srbije, na višim planinama sneg. ​​​​​​​Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar.

Maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C, u Beogradu do 14°C.

Vreme narednih dana

Početkom sledeće sedmice očekuje se osetno toplije, zbog priliva toplije vazdušne mase sa juga, odnosno sa Mediterana.

Maksimalna temperatura biće preko 15°C, u utorak do 20°C.

U ponedeljak će biti sunčano, a u utorak sledi povećanje oblačnosti.

U sredu naoblačenje sa kišom, uz prolazno zahlađenje.

U četvrtak kratkotrajno otpljenje, uz suvo vreme, ali ne zadugo, jer u petak sledi jača promena vremena.

U petak u svim predelima jače naoblačenje sa kišom, uz jače zahlađenje, pa će sledećeg vikenda biti kišovito i hladno, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Maksimalna temperatura biće samo od 5 do 10°C.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Sport

Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"
Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"

Rusija je spremna da pruži pomoć u potrazi za helikopterom u kojem se nalazio predsednik Irana i istrazi uzroka incidenta, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za Sputnjik.

19.05.2024

22:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12