• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.04.2023

07:00

U APRILU POVRATAK ZIME! Šta vreme pred nama donosi? Osim pada temperature, kiše i grmljavine, čeka nas i... Meteorolog Ristić sve detaljno objasnio

Pixabay / Informer

Društvo

U APRILU POVRATAK ZIME! Šta vreme pred nama donosi? Osim pada temperature, kiše i grmljavine, čeka nas i... Meteorolog Ristić sve detaljno objasnio

Podeli vest

Početak aprila doneće i promenu vremena, naša zemlja će biti pod uticajem prostranog ciklona i talasa nešto hladnijeg i vlažnog vazduha koji će prvog dana vikenda usloviti manji pad temperature, kišu i pljuskove kiše praćene grmljavinom.

U ponedeljak, 3. aprila očekuje nas povratak zime, doći će do priliva hladne vazdušne mase sa severa koja će usloviti osetan pad temperature jak severozapadni vetar i prelazak kiše u sneg u noći izmedju ponedeljka i utorka.

U subotu, 1. aprila u celoj zemlji oblačno sa kišom i pljuskovima koji mogu biti praćeni grmljavinom. U kasnim poslepodnevnim satima prestanak padavina i razvedravanje najpre na severozapadu, a kasnije tokom večeri i noći i u ostatku Srbije. U većem delu zemlje duvaće umeren, na istoku Srbije i na planinama povremeno jak zapadni i severozapadni vetar. Minimalne temperature 6-11°C, maksimalne 12-18°C...

U nedelju, 2. aprila jutro vedro, tokom dana povećanje oblačnosti sa jugozapada koja će usloviti kišu uglavnom na jugu i zapadu Srbije. Duvaće slab severni i severozapadni vetar koji će uveče jačati na području Vojvodine. Minimalne temperature 3-7°C, maksimalne 15-19°C.

Foto: Informer DN

Meteorolog Ivan Ristić o prognozi vremena za april

U ponedeljak, 3. aprila pretežno oblačno povremeno sa kišom, uglavnom suvo i nešto manje oblaka biće u Vojvodini. U drugom delu dana doći će do pada temperature, pa će na planinama zapadne i jugozapadne Srbije kiša preći u susnežicu i sneg. U toku noći usled daljeg pada temperature sneg se očekuje i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije. Vetar jak severni i severozapadni sa udarima i do 18 m/s na planinama južne Srbije. Minimalne temperature 3-8°C , maksimalne 8-13°C.

U utorak, 4. aprila oblačno, hladno, povremeno sa kišom, susnežicom i snegom u većem delu Srbije. Suvo ostaje samo na severu i zapadu Vojvodine. U večernjim satima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar umeren i jak severni i sverozapadni. Minimalne temperature -2-3°C, maksimalne 2-8°C. Granica snežnih padavina biće oko Beograda tako da se susnežica i sneg se očekuju i u našem glavnom gradu.

Foto: informer

Temperature za Beograd...

Od srede, 5. aprila do petka, 8. aprila, umereno do potpuno oblačno povremeno sa slabim padavinama kišom i susnežicom u nižim predelima i snegom na planinama. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura znatno ispod proseka za prvu dekadu aprila i kretaće se od 5°C do 10°C. Za sledeći vikend, 9. i 10. aprila, više sunca uz manji dalji
porast dnevnih temperatura koje će se kretati u nedelju izmedju 10°C i 15°C.

U noćima sa manje oblaka ima uslova za slab mraz

Druga dekada aprila osetno toplija uz smenu sunca i oblaka. U pojedinim danima sa prolaskom oslabljenih talasa vlažnog vazduha možemo očekivati slabu kišu. Kraća stabilizacija vremena i porast temperatura oko pravoslavnog Uskrsa, 16. aprila koja će potrajati sve do 23. aprila. Najviša
dnevna temperatura od 15°C do 20°C oko Uskrsa i 20°C do 25°C krajem druge i početkom treće dekade aprila.

Foto: informer

April koji je pred nama...

Poslednja nedelja  aprila promenljiva osetno svežija sa čestom pojavom kiše, pljuskova kiše praćenog grmljavinom ponegde i gradom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Suzana

pre 1 godinu

Pravoslavni praznik se zove VASKRS ! Katolicki praznik se zove Uskrs ! Mislim da je krajnje vreme da naucite kako vam se zovu praznici. Ja sam muslimanka ali iz postovanja prema tudjim verama posedujem elementarna znanja,mozda i vise od toga. A vi ? Ne mozete da naucite ni nazive svojih znacajnih praznika. Sram vas bilo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Sport

Planeta

Odbegli oligarh dao zastrašujuću prognozu za Ukrajinu!
Planeta

Odbegli oligarh dao zastrašujuću prognozu za Ukrajinu!

Bivši šef JUKOS-a, biznismen Mihail Hodorkovski, rekao je da su zapadne zemlje skoro već izgubile u ukrajinskom sukobu. Zatim je izdao izuzetno sumornu prognozu za budućnost Ukrajine za naredne dve godine, rekavši da je to i dalje „najbolji scenario“.

20.05.2024

06:29

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12