Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.05.2024

10:33

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i  BiH! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i BiH! (VIDEO)

Podeli vest

Već mnogo decenija nad srpskim narodom sprovode se zločini. Ipak, u Međunarodnoj zajednici, Srbi su predstavljeni kao zločinci i jednin krivci za ratove na Blakanu. Srpske žrtve se unižavaju, dok se veličaju hrvatski i muslimanski zločinci. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona.

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona istakao je da je u zapadnom delu Međunarodne zajednice dominantno mišljenje da su srbi agresorska, zločinačka strana u svim ratovima koji su se vodili krajem 20. veka.

Foto: Masha Bandjur

Miodrag Linta

-I dalje vlada bezočna laž da su Srbi agresorska, zločinačka strana, a da su Albanci i muslimani žrtve koje su vodile oslobodilačke ratove. Glavni krivac za rat u Hrvatskoj je režim Franje Tuđmana kome je cilj bio etnički očišćena Hrvatska. Glavni krivac za rat u BiH je politika Alije Izetbegovića. Hteli su da okrive srpsku stranu i tadašnju vlast, odnosno Slobodana Miloševića. Ovaj pokušaj da se donese sramna rezolucija o Srebrenici je nastavak te politike- rekao je Miodrag Linta.

On je istakao da je Bljesak samo završni čin etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske.

-U leto, jesen i zimu 1991. u zločinačkim akcijama proterano je više od 70.000 Srba. Oko 200 srpskih sela je opljačkano i zapaljeno. Za taj zločin niko nije odgovarao do današnjeg dana. 2. maja navršilo se 33 godine od Kristalne noći. Bili su naoružani pištoljima, palicama, kamenjem, čak i sa eksplozivom. Ta rušilačka horda se nije organizovala spontano nego je stigla direktiva od Franje Tuđmana. U dva dana oko 200 srspkih kuća je na temeljan način srušeno. Progon se nastavio i posle 3. maja. Za vreme rata u Zadru je proterano preko 10.000 Srba, a najmanje 35 Srba je ubijeno. Možemo reći da je zadarska Kristalna noć prvi veliki obračun Fanje Tuđmana sa Srbima. Čitava tragedija i katastrofa se svodi samo na zločinačku akciju Oluja. Ukupno sa područja Hrvatske prema nekim podacima proterano je gotovo 600.000 Srba- rekao je Linta.

-Prošlo je od 1995. godine skoro tri decenije. Mi i dalje imamo dvostruke standarde prema žrtvama. U Hrvatskoj, BiH i na Kosovu se veličaju zločinci, a srpske žrtve se ponižavaju i umanjuju- istakao je Linta!

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12