• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.05.2024

09:02

Polažemo velike nade u posetu Si Đipinga! Kina ima mnogo ljubavi i poštovanja za Srbiju! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Polažemo velike nade u posetu Si Đipinga! Kina ima mnogo ljubavi i poštovanja za Srbiju! (VIDEO)

Podeli vest

Dolazak kineskog predsednika Si Đipinga je velika čast za Srbiju. Na stolu će biti širok spektar tema o kojima će se razgovarati. Koliko je važna ova poseta za našu državu u emisiji "Info jutro" govorio je Miljko Živojinović, sin Velimira Bate Živojinovića. On će biti veoma važan deo protokola pri dočeku predsednika.

Miljko Živojinović, sin Velimira Bate Živojinovića rekao je da je poseta Si Đipinga primer kako jedan veliki narod i država negujue i čuva svoje prijateljstvo.

-Ja sam imao niz aktivnosti povodom posete predsednika Si Đipinga. Prisustvovao sam kinesko-srpskom forumu razmene gde sam bio jedan od govornika. Tu sam govorio o filmskoj ljubavi između Srbije i Kine. Video sam se u nekoliko navrata sa predstavnicima najveće kineske medijske grupe. Dobio sam na poklon jednu divnu knjigu u kojoj je napisana posveta: Poklanjam vam ovu knjigu u znak nastavka ljubavi između porodice Živojinović i kineskog naroda. Insistira se na tome da se cela naša porodica uključi u odnos sa Kinom. Na tom prijemu će biti i moja najstarija ćerka. Kada su me pitali kakava je budućnost odnosa između Srbije i Kine, ja sam rekao da me je ćerka Dina upoznala sa nizom kineskih prijatelja koji bi mogli da mi budu sinovi i ćerke. Tako da je očigledno da se ta ljubav nastavlja- rekao je Miljko Živojinović.

Foto: Masha Bandjur

Miljko Živojinović

On je rekao da je Kina veoma važan partner za Srbiju.

-Jedno je pričati o tome deklarativno, a drugo je pričati o direktim investicijama. Kina nam je omogućila da napredujemo. Možete misliti koliko predsednik ima poziva i ponuda gde sve treba da bude. Važno je da mi znamo da tu ljubav i poštovanje sa Kinom treba da učimo i sa drugim narodima i nacijama- naveo je Živojinović.

On je govorio o odnosu svoje porodice sa Kinom i kinskim prijateljima.

-Ne treba biti previše inteligentan da bi se zaključilo koliko je predsednik Vučić unapredio odnos Srbije i Kine. U tom odonosu oni imaju prema nama poštovanje iako smo mi od njih mnogo manji. To govori o njihovoj kulturi i tradiciji i to je način na koji se pokazuje poštovanje prema svojim parterima. Kinezi vas posmatraju potpuno ravnopravno u svakom poslovnom odnosu. Ja sam jako srećan što sam deo svega toga zahvaljujući mom ocu, ali i majci. U našu kuću je sve više dolazilo kineskih prijatelja. Prvi obrok je napravio naš prijatelj koji je bio prevodilac. Imao sam prilike da dva puta budem u Kini sa Batom. To je bilo nešto fascinantno- rekao je Živojinović.

On je na kraju objasnio zbog čega je jako važno da negujemo odnose sa Kinom i kineskim narodom.

-Mi smo se vezali za jedan divan narod i jednu divnu državu. U budućnosti, to je jedan ekonomski lider u svtu. Mi sa moje strane treba sve da uradimo da to prijateljstvo održimo i unapredimo. Treba da koristimo sve moguće kanale saradnje- zaključio je Živojnović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12