• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs/J.L.

02.05.2024

09:56

Legija se predao iz samo jednog razloga! Policajci bežali četvoronoške kad su ga videli posle 14 meseci bekstva! (VIDEO)

Informer

Live TV

Legija se predao iz samo jednog razloga! Policajci bežali četvoronoške kad su ga videli posle 14 meseci bekstva! (VIDEO)

Podeli vest

U Info jutru o bekstvu, predaji i hapšenju bivšeg komandanta JSO Milorada Ulemeka Legije, govorili su novinar Gradiša Katić i novinar Ljiljana Keković.

Novinar Ljiljana Keković ističe da je Milorada Ulemeka Legiju grizla savest jer njegovi ratni drugovi robijaju.

- Legija je imao grižu savesti zbog bivših saradnika iz JSO, pa se onda predao. Trebao je da ima nagodbu, ali to se nije desilo. On je bio pregovarač za svoje ratne drugare da priznaju zločine, nagodba je propala, pa su oni završili na dugogodišnjoj robiji, pa ga je zato grizla savest i predao se. Izjalovili su mu se svi dogovori sa vlašću, koja god ona to bila. JSO je osuđena da je ubila Ivana Stambolića, hapsili su Miloševića, a kasnije je pala osuda za ubistvo premijera Đinđića. Tokom njegovog bekstva, ljudi su spekulisali da se nalazi od Bosne do Tajlanda, a čovek išetao iz svoje kuće i predao se - rekla je Keković.

Foto: Pedja Milosavljević

Ljiljana Keković

 

Novinar Gradiša Katić kaže da je Legija bio veliki ratnik, ali da mu je bio kraj kada se udružio sa Zemunskim klanom.

- Sve je obavijeno nekom tajno i ne zna se mnogo toga. Ranih dvehiljaditih su postojale i dalje mnoge kriminalne grupe, pa su JSO ponudile vlasti da reše pitanje kriminala i očiste Beograd. Poznavao sam ga ali ne previše dobro. Bio je veliki ratnik, ali se nije snašao u gradskom životu, kraj mu je bio kada se udružio sa Zemunskim klanom. Bili su brži od vlasti, pa su ubili premijera Đinđića. Policajci kada su ga videli kada je izašao da se preda, inače bio je u zapuštenom i alkoholisanom stanju, policajci su pobegli na četiri noge - kazao je Katić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija