• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.04.2024

21:00

Slučaj Srebrenica: Genocida nije bilo, brojkama poginulih se manipuliše, a svi ćute na srpske žrtve! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Slučaj Srebrenica: Genocida nije bilo, brojkama poginulih se manipuliše, a svi ćute na srpske žrtve! (VIDEO)

Podeli vest

U Glavnom dnevniku o sramnoj rezoluciji o nepostojećem genocidu u Srebrenici i užasnom masakru u Kravicama, govorili su potpredsednica SRS Vjerica Radeta i Radenko Milanović komandant odbrane Kravice.

Radenko Milanović komandant odbrane Kravice, kaže da nije bilo 8.000 muslimanskih žrtava u Srebrenici, kao i da je taktika ratovanja muslimana bila provokacija i izazivanje srpske vojske.

- Jeste bio interes zaraćenih strana da se medijskom manipulacijom iskrivi slika o Srebrenici. Vi vidite da je sav medijski prostor usmeren ka navodnom genocidu, kao da niko nije umro prirodnom smrću i taj broj od 8 hiljada je netačan. Niko se ne osvrće na srpske žrtve koje su stradale tamo. Neko je dao signal muslimanima da bojkotuju Jugoslaviju, a Srbi su priželjkivali da se sve reši mirnim putem i politički. Kada su se oni organizovali, sve je mirisalo na sukob, jer su hteli većinsku teritoriju od Srba. Naser Orić i taktika ratovanja muslimana je bila provokacije i izazivanje srpske vojske. Pitanje je koliko su istinite njihove tvrdnje o stradalim muslimanima koji su umirali čak i od njihove vojske - objasnio je Milanović.

Foto: Informer.rs/printscreen

Radenko Milanović

 

Potpredsednica SRS Vjerica Radeta ističe da u Srebrenici nije bilo genocida, već da su počinjeni ratni zločini nad srpskim stanovništo u i okolini Srebrenice.

- Najvažnije je ponavljati činjenicu da u Srebrenici nije bilo genocida. Prvi je to dokazao dr Vojislav Šešelj, a kasnije i Gideon Grajf. U mnogo podataka stoji da su udovice menjale datum i mesto smrti muža da bi dobile penziju onih koji su navodno stradali u Srebrenici. Najbitnije je da mi Srbi znamo da nije bilo genocida u Srebrenici. Svako mora krivično da odgovara ko tvrdi da je bilo genocida u Srebrenici i to je stav SRS. Kada je srpska vojska ušla u Srebrenici, to mesto je bilo prazno i civili su otišli, a muslimanske snage su masakrirale Srbe u okolnim mestima u blizini Srebrenice - rekla je Radeta.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vjerica Radeta

 

Ona dodaje i da Srbi nikad nisu želeli rat u BiH i da nije ubijeno više od 1200 ratnih zarobljenika.

- Desio se zločin u Srebrenici, ali muslimani su isto tako napravili zločine u okolnim mestima, kao što je Kravica. Išla sam svake godine na pomen u Kravicama, dok me nije Haški tribunal stavio na poternicu. Srbi nikad nisu želeli rat u BiH, predlagano je i čak da se napravi nova država sa Srbijom Crnom Gorom i BiH, a da Alija bude novi predsednik, ali je onda Zapad umešao prste. Nije ubijeno više od 1200 ratnih zarobljenika i nije ubijena nijedna žena i dete, što znači da nije bilo genocida - zaključila je Radeta.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija