• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2024

13:13

Rezolucija o Srebrenici je spremanje terena za budućnost rata u Ukrajini! Osmani je potkopala svoj položaj dovođenjem silovanih žena! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Rezolucija o Srebrenici je spremanje terena za budućnost rata u Ukrajini! Osmani je potkopala svoj položaj dovođenjem silovanih žena! (VIDEO)

Podeli vest

Novinar Slobodan Lekić komentarisao je, između ostalog, sednicu Saveta bezbednosti UN, život Srba na Kosmetu, takozvanu Rezoluciju o Srebrenici tokom svog gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

Lekić je mišljenja da to što je takozvana predsednica Kosova sa sobom povela i žene koje su, navodno, silovali Srbi tokom rata, bio potez koji je potkopao njen položaj.

- Ovo je bila regularna sednica. Održava se dvaput godišnje. UNMIK daje izveštaje za prethodnih šest meseci. To je rutinska stvar. U prošlosti nije išao ni predsednik Srbije, ni predsednica Kosova. To se rešavalo među ambasadorima. Sad smo imali i Vučića i Osmani, koji su dali svoje viđenje. Mislim da je Vučić dao dobro viđenje. Svakako da na Kosovu nikome nije lako. Ja sam bio tamo u Kforu, s njihovim snagama, naročito u američkom kontigentu. Oni to ne vide kao nešto strašno. Uvek ističu da, recimo, u Kosovskoj Mitrovici ima boljih automobila nego u, na primer, Sakramentu. Ima tu i malo hipokrizije i možda nekih stvari koje nama ne odgovaraju, ali ima i stvari koje ne odgovaraju albanskoj strani. Ovo bi bila rutinska sednica da nema tog pritiska na bezbednost koji dolazi iz Ukrajine. Mislim da je položaj gospođe Osmani potkopalo dovođenje tih silovanih žena, jer je ovo izveštaj za poslednjih šest meseci. To je odavno prošla tema. Trupe Ujedinjenih nacija su navodno bile na terenu u Banjskoj. Nisu se angažovale, trudile su se da smire situaciju - kaže Lekić.

Foto: Zoran Sinko

Slobodan Lekić

On je podsetio i na odluku Međunarodnog suda po pitanju odgovornosti Srbije za masakr u Srebrenici 1995. godine.

- Međunarodni sud je rekao da Srbija nije kriva za događaje u Srebrenici. Pametno je da se diplomate u UN podsete na sve to. Ja sam dugo bio u Ujedinjenim nacijama i radio. Svake nedelje vam se nešto dešava i dolaze šefovi država. Morao sam da pišem o svemu tome. Ima zemalja koje imaju neke svoje interese. U Ruandi je zaista bio genocid, pravi genocid, ali ona je rekla da je to bio bivši režim i da su sve to prevazišli i sad žive zajedno. Indonezija je 1974. okupirala Istočni Timor. U sledećih 30 godina, po nekim podacima, od 600.000 stanovnika, trećina je stradalo. Indoneziji će biti vrlo drago da se to ne spominje, nego da se spominje Srebrenica. Mislim da se ovde sad sprema teren za budućnost Ukrajine i rata u njoj. Ta rezolucija će se onda koristiti da se ruskim generalima kaže da su krivi pod tom i tom rezolucijom. Mi smo prijatelji sa Rusima, pa što da ne izaberu to, a onda ga kasnije koristiti protiv Rusa kad su bude rešavao problem Ukrajine - zaključio je Lekić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija