• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.03.2024

21:04

Darija Kisić: Uvedena su dva nova skrininga za novorođenčad! Država svaki dan pomaže porodicama sa decom obolelom od retkih bolesti! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Darija Kisić: Uvedena su dva nova skrininga za novorođenčad! Država svaki dan pomaže porodicama sa decom obolelom od retkih bolesti! (VIDEO)

Podeli vest

U glavnom "Dnevniku" "Informer TV", pored svih aktuelnih tema govorila je specijalna gošća, ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić. Ona je govorila o pomoći porodicama sa decom obolelom od retkih bolesti.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić istakla je da se resorno ministarstvo trudi da radi svaki dan, sedam dana u nedelji.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Darija Kisić

-Trudimo se da posetimo što više porodica, da ih čujemo i vidimo na koji način najbolje možemo da im pomognemo. Danas smo u Lipovici razgovarali sa porodicom. Najlepši trenuci u našem poslu su kada provodimo vreme sa porodicama. Već od kraja januara počeli smo sa isplatama jednokratnih podrški u vrednosti od 25.000 dinara, ali i vaučere za apoteke i rehabilitaciju- rekla je ministarka Kisić.

Ona je istakla da, kada su u pitanju retke bolesti, u Srbiji se danas svaki dan govori o tome, a mnogo se i uradilo.

-Nažalost, terapija postoji samo za 5% ovih bolesti. Uvedena su i dva nova skrininga za novorođenčad. To su ogromna finansijska sredstva. Ponosni smo na našu zemlju koja je u mogućnosti da takvu podršku pruža. Jedna od porodica koju smo posetili devojčica ima cističnu fibrozu. Konkretno u toj porodici, devojčica prima terapiju. Što se ranije otkrije bolest, kod nekih oboljenja moguće je imati normalan, nesmetan život. Jako sam srećna što je naše ministarstvo prepoznato koje treba da bude grupa vrednih ljudi koja će pomagati porodicama sa decom obolelom od retkih bolesti. Učinićemo sve da čujemo svaku od porodica i zajedno rešimo probleme- rekla je ministarka.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Rusija glasa za Putina! Izlaznost od oko 70% SAD može samo da sanja! (VIDEO)
Live TV

Rusija glasa za Putina! Izlaznost od oko 70% SAD može samo da sanja! (VIDEO)

Rusija glasa, a svi znamo šta će biti rezultat. Ipak, ne znamo šta Zapad sprema! Nebojša Berak, magistar ekonomskih nauka bio je gost "Info dana" i on je govorio o izborima u Rusiji. Njemu se u studiju "Informera" priključila i Radojka Tmušić, slavistkinja i spisateljica i pukovnik u penziji Ljuban Karan. Političar Dragan Stanojević javio se preko vajber uključenja direktno iz Moskve, kako bi komentarisao izborni proces.

16.03.2024

16:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žarić Kovačević: Đilasu se raspada stranka na svim nivoima
Politika

Žarić Kovačević: Đilasu se raspada stranka na svim nivoima

"Javio sе Dragan Ðilas da sе buni, a ni sam nе zna da li hoćе ili nеćе na izborе, vеliki lidеr komе sе raspada stranka na svim nivoima - u nеkim lokalnim samoupravama izlazе na izborе po sistеmu "koalicija daj šta daš", a na nеkim lokalima nе. Nigdе vеzе sa politikom, vеć samo propaganda i politikanstvo", izjavila je danas Jеlеna Žarić Kovačеvić član Prеdsеdništva Srpskе naprеdnе strankе.

13.05.2024

21:18

Hronika

Darko Šarić: "Ovo je da čovek poludi, sramota šta tužilac radi!" Stigli novi dokazi o skaj aplikaciji, burno na suđenju!
Hronika

Darko Šarić: "Ovo je da čovek poludi, sramota šta tužilac radi!" Stigli novi dokazi o skaj aplikaciji, burno na suđenju!

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pokušaj diskreditacije i planiranje ubistva svedoka saradnika u drugom postupku Nebojše Joksovića, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, pošto su branioci braće Darka i Duška Šarića sudskom veću dostavili presudu Evropskog suda pravde vezano za korišćenje informacija prikupljenih putem Skaj aplikacije kao dokaza pred nacionalnim sudovima.

13.05.2024

16:49

Sport

Planeta

Zabava

56.Majska izložba Ulupuds-a
Kultura

56.Majska izložba Ulupuds-a

56. Мајска изложба под слоганом „Генеза“ представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

15:46

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"
Kultura

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"

56. Мајска изложба под слоганом Генеза представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

10:31

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00