• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.03.2024

13:47

Kina nikad neće dozvoliti da Rusija izgubi rat! Znaju da su sledeći na listi! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Kina nikad neće dozvoliti da Rusija izgubi rat! Znaju da su sledeći na listi! (VIDEO)

Podeli vest

Gositi "Info jutra" bili su Dragan Vasiljković iz fondacije "Kapetan Dragan" i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. Oni su govorili o mogućnosti izbijanja Trećeg svetskog rata.

Dragan Vasiljković iz fondacije "Kapetan Dragan" istako je je da je sasvim siguran da je Treći svetski rat već počeo.

Foto: Zoran Sinko

Dragan Vasiljković

-Ja mislim da je rat u Ukrajini rat između istoka i zapada. To jeste direktan rat, samo oni to ne žele da priznaju. Ja sam ubeđen da Rusija neće izgubiti rat. Pre svega, to Kina neće dozvoliti, jer ako bi se to dogodilo, oni bi bili sledeći. Zapad je inicijator toga, to nema dileme. Gde god počinje neki rat, prvo se podrže ekstremističke organizacije. Poslednjih dana imate veliko povampirenje fašizma u Švedskoj, a ona je skoro ušla u NATO. Uvek se kreće od tih ekstrema. Ko su danas ekstremi u Srbiji? Upravo ovi iz "Srbije protiv nasilja". Postoji zamena teza svega što kažu. Sve ono zbog čega sam ja voleo zapad: zbog slobode govora, demokratije, sve je prešlo na drugu stranu. Narod nad kojim je počinjen genocid, a to smo mi, sada pokušavaju da proglase za genocidan narod. Mislim da ima dva najverovatnija scenarija. Jedan je totalan poraz Ukrajine. Druga varijanta je da će doći do totalnog rata. Ne verujem da postoje uslovi za pregovore, a kako vreme prolazi, tih uslova je sve manje i manje- rekao je Vasiljković.

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev smatra da se izvesni oblik Trećeg svetskog rata već odvija.

Foto: Zoran Sinko

Aleksandar Đurđev

-Sukob u Ukrajini je rat Rusije i većeg dela Zapada. Fanatizovani i nacističkom ideologijom zatrovani Ukrajinci ratuju protiv svoje slovenske braće. Verujem da će se ovo završiti porazom Ukrajine, a kolektivni Zapad će morati da nađe nova rešenja za prirodne resurse kojima raspolaže Rusija. Prizori i slike i sve one tragične posledice sukoba u Pojasu Gaze videće se i na teritoriji Ukrajine, a onda i na nekim drugim teritorijama. Mi moramo da se borimo da to ne rikošetira ka nama. Ono što je takođe veoma značajno jeste da su partnerstva koja su izgledala zacementirana, sada izgleda više nisu. Putin je u intervjuu prebacio loptu na teren svojh protivnika. Ako se sa pregovorima ne krene odmah, ja se plašim da ćemo u Ukrajini gledati iste slike koje smo gledali u Gazi- rekao je Aleksandar Đurđev.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija