• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2024

14:08

Kompanija NIS i ove godine na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu: Zelena agenda i održivi razvoj u fokusu

NIS

Društvo

Kompanija NIS i ove godine na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu: Zelena agenda i održivi razvoj u fokusu

Podeli vest

Kompanija NIS i ove godine učestvuje na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu gde predstavlja svoje napore i ostvarenja u oblasti održivog razvoja.

Posetiocima štanda kompanije NIS u Master hali Novosadskog sajma biće predstavljene aktivnosti putem kojih kompanija doprinosi unapređenju zaštite životne sredine i ublažavanju klimatskih promena. Predstavnici NIS-a govoriće i o projektima koji se realizuju u oblasti obnovljivih izvora energije, pre svega izgradnji solarnih elektrana na objektima kompanije čime se ostvaruju uštede u troškovima za energiju i smanjuju emisije CO2. Posetioci štanda imaće priliku i da pogledaju fotografije Predraga Kostina, zaposlenog NIS-a i jednog od najboljih fotografa prirodnih lokaliteta u Srbiji, čije fotografije su objavljene u okviru prethodnog Izveštaja o održivom razvoju kompanije. 

Foto: NIS

Samo u 2023. godini u realizaciju ekoloških projekata uloženo je 801,8 miliona dinara

U ekološke projekte i biznis inicijative koje indirektno doprinose unapređenju ekološke slike u Republici Srbiji, od 2009. godine kompanija NIS je uložila više od 900 miliona evra. Od toga je u projekte isključivo ekološkog karaktera investirano više od 130 miliona evra. Samo u 2023. godini u realizaciju ekoloških projekata uloženo je 801,8 miliona dinara. Zahvaljujući investicijama u svoju zelenu agendu kompanija NIS je u 2023. godini smanjila direktne emisije ugljen-dioksida za 6 odsto.

Dodatno, kompanija NIS je čvrsto opredeljena i kontinuirano teži razvoju i unapređenju ekološke svesti među zaposlenima i širom zajednicom.

Foto: NIS

Važan deo zelene agende NIS-a je projekat izgradnje solarnih elektrana na objektima kompanije u cilju sopstvene proizvodnje „zelene“ energije.

Važan deo zelene agende NIS-a je projekat izgradnje solarnih elektrana na objektima kompanije u cilju sopstvene proizvodnje „zelene“ energije. Na ovaj način se smanjuju troškovi za električnu energiju, a ujedno se redukuju i emisije ugljen-dioksida čime NIS pruža svoj doprinos smanjenju efekta globalnog zagrevanja. NIS trenutno u radu ima solarne elektrane očekivane godišnje prizvodnje od 1600 MWh što će doneti smanjenje troškova za električnu energiju od oko 230.000 evra, dok se godišnje smanjenje emisija ugljen-dioksida procenjuje na oko 1700 tona. NIS i u 2024. godini nastavlja izgradnju solarnih elektrana na objektima i zemljištu kompanije i trenutno ima ugovorenu izgradnju solarnih elektrana snage od 8,5 MWp koja će povećati godišnju prizvodnju električne energije na 11.500 MWh od 2025. godine. 

Foto: NIS

NIS svojim poslovnim i društveno odgovornim aktivnostima doprinosi ostvarenju 12 od 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija

NIS svojim poslovnim i društveno odgovornim aktivnostima doprinosi ostvarenju 12 od 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija koji su ujedno globalni poziv na realizaciju inicijativa koje će omogućiti zaštitu planete, zaustaviti siromaštvo i obezbediti da svi ljudi uživaju mir i prosperitet.

Foto: NIS

Štand NIS na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Javnost je o ovim aktivnostima NIS-a detaljno obaveštena putem verifikovanih izveštaja o održivom razvoju koje kompanija objavljuje svake godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!
Veliko otkriće

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!

Na grčkom ostrvu Krit, otkriven je izuzetan kameni spomenik u obliku prstena star 4.000 godina, koji se nalazi na vrhu brda Papura, severozapadno od grada Kasteli. Ova monumentalna građevina iz bronzanog doba prostire se na površini od 1.800 kvadratnih metara i predstavlja značajan arheološki nalaz koji ukazuje na bogatu istoriju i kulturu minojskog perioda na ostrvu.

17.06.2024

21:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija