• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

29.04.2024

13:22

Blamaža Bosanca, najgori je u NBA! Karma je čudo

tanjug/ap

NBA

Blamaža Bosanca, najgori je u NBA! Karma je čudo

Podeli vest

Jusuf Nurkić, reprezentativac Bosne i Hercegovine i košarkaš Finiks Sansa, ušao je u istoriju NBA llige.

Oborio rekord, ali negativan. Centar Sansa je postao košarkaš sa najlošijim učinkom u istoriji plej-ofa NBA lige.

On je do sada odigrao 20 mečeva u doigravanju i ima samo tri pobede. U procentima je to 15 odsto dobijenih mečeva u plej-ofu, što je najlošiji učinak od svih košarkaša koji su odigrali bar 20 mečeva u ovoj fazi takmičenja.

Minesota je počistila Finiks i u četvrtom meču prve runde plej-ofa NBA lige sa 122:116, pa je "metlom" poslala Sanse na odmor. Tokom ta četiri meča Nurkić je u proseku beležio 7,8 poena, 8,3 skokova i 2,8 asistencija.

 

Foto: tanjug/ap

Jusuf Nurkić

 

Pred Finiksa, Nurkić je sa Blejzersima eliminisan 2017. godine od Golden Stejt Voriorsa, kasnije šampiona, 2020. bolji su bili LA Lejkersi, 2018. godine Pelekansi, dok su 2021. poraženi sa 4:2 od Denvera. Portland je 2019. stigao do finala konferencije, ali tada je Nurkić bio povređen. 

Karma je čudo.  Bosanac je posle eliminacije Golden Stejta u plej-inu "pecnuo" na Tviteru igrače Voriorsa zbog sukoba sa Drejmondom Grinom. Nakon njihovog poraza objavio je  naslovnu špicu iz popularnog crtaća "Looney Toones" - "That's all folks!" (To je bilo sve, narode!). 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija