• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.11.2023

20:06

Partizan zalepio šamarčinu Hrvatima! "Lijepu njihovu" bole aplauzi Splita Žocu i crno-belima!

aba liga

Košarka

Partizan zalepio šamarčinu Hrvatima! "Lijepu njihovu" bole aplauzi Splita Žocu i crno-belima!

Podeli vest

Partizan je kao gost savladao ekipu Splita u 6. kolu ABA lige 73:56, a a u "Lijepoj njihovoj" se ne analizira utakmica, već- aplauzi gostima iz Srbije.

Partizan je pobedio KK Split vrlo ubedljivo, a pod naslovom "Aplauz igračima Partizana na Gripama baš boli, je li iko svestan o čemu se tu radi, kako je tek Beograđanima..." najtiražniji splitski list "Slobodna Dalmacija" piše o problemu.

Prenosimo tekst iz hrvatskog "tiska":

"Izveštaji sa poslednjeg debakla KK Split otprilike su svugde isti. Hvalospevi se pišu za utakmicu splitske ekipe na Gripama protiv Partizana, a razlog nije pobeda domaćeg tima (koja se nije ni desila), već - pljesak (aplauz)!? 

Da, pljesak, radnja udaranja dlanom o dlan, u ovoj je priči postala - subjekt. Gripe su pljeskale igračima Partizana, a oni uzvratili njima. Pljeskalo se i treneru Partizana Željku Obradoviću, a on je uzvratio pohvalama na račun domaće publike.

Foto: aba liga

 

I sve je to predivna, sportska, fantastična scena kakvoj i težimo na sportskim terenima, u dvoranama, na bazenima, stadionima... Samo, ostaje tu neki ‘crv‘ u glavi koji kopka. Ma čekaj malo? Pa mi smo presretni jer smo se eto družili malo s ozbiljnom regionalnom i evropskom ekipom. Došao je klub koji igra ozbiljnu košarku, koji nešto znači u evropskim okvirima, a mi smo sretni jer smo razmenili turu aplauza s njima. Pljesak njima, pljesak nama, pljesak svima.

A ispod svih tih pljeskova, sramota. Sramota kluba koji je nekad bio i daleko iznad nivoa ovog Partizana, kluba koji je bio vladar Evrope. Tri godine zaredom. Ajde, ne može se tako stalno, ali ovo... Postalo je normalno da na Gripama ugostimo tu i tamo ponekog evropskog giganta, aplaudiramo međusobno i napustimo dvoranu ozarena lica. I to je to.

Foto: aba liga

 

Pazite kako je njima, ekipi iz Beograda koja dolazi u Split na izlet, onako, ‘u po gasa‘. Otprilike kao kad Hajduk ide na proslavu neke godišnjice po selima u zaleđu s juniorskom ekipom, pa se izmene pokloni, a čuje se, naravno, i pljesak. Ne može bez pljeska. Domaćini zadovoljni jer su imali priliku videti veliki klub, emocije su tu, atmosfera ugodna, ali ode brzo karavan dalje. Ode da igra prave, ozbiljne utakmice, a domorocima ostavi - uspomene.

Baš kao što je i prava evropska košarka u Splitu. Tek uspomena. Bolna. 

Ovi sada ‘žuti‘ ne da nisu ozbiljni evropski takmac, oni su na 1-5 u regionalnoj ligi. Za nešto bolji učinak, da se ostvari neki maksimalni domet poput mirnog opstanka, uglavnom se iz sezone u sezonu čeka hoće li ‘ubosti‘ pravog Amerikanca. A koliko su ostali Split i Partizan? Ma koga briga, aplaudirajmo", zaključuje "Slobodna Dalmacija" tekst o potonuću nekadašeg evropskog prvaka, koji je na prelazu iz pretposlednje u poslednju deceniju 20. veka harao Evropom, pod imenom Jugoplastika i komandnom palicom tadašnjeg trenera, a sada predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, Božidara Maljkovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija