• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2023

16:10

Partizan lako na Gripama! Crno-beli pregazili Split! (VIDEO+FOTO)

ABA liga/KK Split/Ivica Cavka

Partizan

Partizan lako na Gripama! Crno-beli pregazili Split! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Split na Gripama 76:53 u 6. kolu ABA lige.

 

 

SPLIT - PARTIZAN 53:76 (13:22, 16:22, 11:20

Split. Dvorana: Gripe.

Sudije: Saša Pukl, Mario Majkić, Nermin Nikšić

SPLIT: Fanderburk, Perković, Šorter, Stivenson, Kalajdžić, Tišma, Runjić, Vuko, Perkušić, Gnjidić, Šelton, Dubravčić.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Drezgić, Avramović, Koprivica, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Kaminski.

 

TOK MEČA: 

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Vukčević ide na polaganje, pogađa uz faul i stavlja tačku na meč 53:76.

39. minut - Doužer iz kornera za tri, ne pogađa ni Koprivica, Vuko hvata loptu. Novi izgubljeni napad za Split.

38. minut - Tišma, izbija mu Jaramaz loptu sa leđa, kontra Partizana, i na kraju Korivica tri sekunde u reketu. Napad za Split. 

37. minut - Veliki promašaj Šortera. Odgovara i Trifunović. Koprivica ne pogađa sa poludistance.

36. minut - Šorter greši, Jaramaz krade loptu, a Doužer ne uspeva atraktivno da zakuca. Ipak Korivica pogađa 49:73

35. minut - Split u napadu, ali Šorteru beži lopta u aut. Vukčević ne pogađa za tri, a Trifunović je dobio udarac u lice. Sudije gledaju snimak, da li ima elemenata za nesporstku ličnu. Ne.

34. minut - Novo zakucavanje Balše Koprivice za 71:49. Slaven Rimac traži tajm-aut.

32. minut -  Perković smanjuje na 47:67.

31. minut - Trojku pogađa Avramović, ali Tišma odgovara na isti način - 67:45

 

 

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Faul Balše Koprivice. Rezultat posle treće četvrtine 40:64. 

29. minut - Vukčević pravi grešku u koracima. Pogađa Šorter 40:64.

28. minut - Koprivica promašuje, kao i Stivenson, ukčević za Koprivicu nema poena, promapšuje i Šorter. 

27. minut - Doužer pogađa za tri, greše Splićani, pa nova trojka, Anđušić 33:60.  Poeni za Split 35:60. Smailagić je otišao u svlačionicu i verovatno se neće vraćati na teren.

26. minut - Alej-up Doužera za Vukčevića 33:53. Izbija Vukčević loptu Fanderburku, a Šorter pravi faul. Koprivica faulira Vuka. Tonko Vuko pogađa sa penala. 

25. minut - Poeni Fanderburka sa penala. Prvi poeni Splita posle pet minuta u drugom poluvremena 31:51. Ne koriste napad crno-beli, pa Fanderburk zakucava.

 

 

24. minut - Doužer izbija kalajdžiću loptu iza leđa, Trifunović ne pogađa na drugoj strani. Trifunović i Koprivica odlično sarađuju 29:51. 

23. minut - Doužer iz driblinga za tri i prvi put plus 20 za Partizan 29:49. Vuko promašuje za tri, lopta stiže do Runjića, pa Ledej pravi faul.  Ni sada nema poena za "žute", faul Perkovića. 

22. minut - Zakucava Kaminski 29:46. Doužer je nabacio loptu za alej-up. fanderburk do kraja, ali ne pogađa. Jaramaz, nogom igra Fanderburk. 

21. minut - Perković pravi faul u napadu, a greše i gosti. Nema ponovo poena ni na drugoj strani.

 

 

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Kakva blokada iz zgloba Doužera. Ipak faul. Perković bez promašenog penala 29:40. Trifunović iz levog kornera 29:43. Na kraju poluvremena Split - Partizan 29:44.  

19. minut - Jaramaz pogađa za tri 26:39. Novi promašaj domaćih, pa Kaminski pogađa jedno od dva bacanja 26:40. 

18. minut - Pogađa Trifunović za dvocifrenu razliku 24:36. Tišma promašio za tri, ali lopta i dalje za domaće. zakucava Runjić 26:36.

17. minut - Faul u napadu prave "žuti", pun minut nema koša na obe strane. 

16. minut - Još jedan napad ne koriste žuti, pa faul na Ledeju. Prvo pogodio, drugo ne 24:33. 

15. minut - Vuko pogađa novu trojku 21:29. Nanelija su pročitali "žuti", Tišma ostaje potpuno sam i pogađa 24:29. tajm-aut Bradovića, koji, nezadovoljan urla na svoje igrače. Gube crno-beli loptu, ali je i vraćaju u posed 24:31.

 

 

14. minut - Dobar step bek Vuka i trojka za ekipu Slavena Rimca 178:27, pa odlični potezi Nanelija i poen za crno-bele 18:29.

13. minut - Napad je za Partizan. Faul Šeltona na Smailagiću. Faul na granici nesportskog. Arbtri neće gledati snimak. Naneli pogađa za tri pod faulom. Promašio je bacanje 15:27

12. minut - Spetljao se Avramović, ali i košarkaši Splita. Avramović pas do Vukčevića u reketu 13:24. Vuko nije pogodio, ali Šorter ispravlja 15:24.

11. minut - Split nije iskoristio prvi napad, Šelton faulira Nanelija. Posle akcije gostiju naneli promašuje. Ništa od koša ni na drugoj strani.

 

 

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Doužer do Smailagića koji brutalno zakucava 13:19. Gazi Tišma aut liniju, a Vukčević sa zvukom sirene pogađa trojku 13:22 rezultat prve četvrtine.

9. minut - Jaramaz ne pogađa, lopta za Perkovića, pa veliki promašaj Fanderburka. Faul na Stivensonu. Oba puta je precizan 13:17.

8. minut - Ne pogađa Stivens, lopta za Koprivicu, crno-beli gube loptu, ali sad je krade naneli, koji šalje pas do Avramovića i koš 11:17.

7. minut - Promašuje Perković, ali Kalajdžić hvata loptu, ali Spit ne koristi loptu, Jaramaz pogađa 11:13. Vuko promašuje za tri. Faul na Ledeju koji pogađa oba penala 11:15

6. minut - Jaramaz pogađa za 9:9. Pogađaju "žuti" za 11:9, a onda Balša Koprivica zakucava 11:11.

5. minut - Težak promašaj Trifunovića, ne uspava Koprivica da popravi, a onda trojka Vuka 9:5. Serija 9:1 Splićana. Anđušić poentira 9:7, pa Vuko ne pogađa sad za tri. 

4. minut - Anđušić promašuje na isteku napada. Pogaša Perković, prvi put vodi Split 6:5. Koprivica pokušava solo prodorom, ali promašuje. Ipak, lopta i dalje za ekišu Željka Obradovića.

3. minut - Kaminski pravi faul na Kalajdžiću, koji pogađa oba bacanja. Trifunović promašuje, ali je lopta i dalje za goste. Polovičan sa penala je sad Trifunović 4:5. "Žuti" ne koriste napad. 

2. minut - Prve poene za Split sa penala postiže Fanderburk. Nisu uspeli crno-beli da poentiraju u sledećem napadu.

1. minut - Poenima Kaminskog i Anđušića Partizan je počeo meč. 

UŽIVO:

 

 

16.40 - Crno-beli u ovaj meč ulaze posle poraza od Baskonije (84:83) u Evroligi.

Činjenica je da je pred ekipom Željka Obradovića lakši rival i da je šampion Jadrana apsolutni favorit protiv fenjeraša lige. 

16.20 - Teško gostovanje imao je Partizan u poslednjem meču na Gripama. Početkom marta je tim Željka Obradovića odneo pobedu (96:95) trojkom Džejmsa Nanelija u poslednjoj sekundi.

16.00 - Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos meča Split - Partizan na portalu Informer.rs.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija