• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2023

18:49

Siloviti Partizan demolirao Split! Crno-beli igrali na "srpski pogon"

Starsportphoto

Partizan

Siloviti Partizan demolirao Split! Crno-beli igrali na "srpski pogon"

Podeli vest

Crno-beli upisali rutinsku pobedu u Splitu.

Nažalost, niz dobrih rezultata košarkaši Partizana prekinuli su u petak porazom od Baskonije u šestom kolu Evrolige. Nije Željko Obradović imao mnogo vremena da poradi na greškama budući da su iz Vitorije crveno-beli odmah otišli put Splita na meč u okviru ABA lige.

Tradicija je obećavala neizvestan meč u Splitu, ali od toga nije bilo ništa. Izabranici Željka Obradovića rutinski su savladali rivala sa 76:53, najviše zahvaljujući šuterskoj rapsodiji u finišu prvog poluvremena. 

Crno-beli su tokom prve dve četvrtine ubacili devet poena, sjajan je bio, baš kao i protiv Baskonije, Uroš Trifunović, a pratili su ga Ognjen Jaramaz i Tristan Vukčević. Upravo je trojac napravio osetnu prednost pre odlaska na odmor kada je Partizan imao 15 koševa prednosti - 44:29. 

Foto: Starsportphoto©

 

Daleko od toga da se Split predavao, imao je domaćin dobar nalet početkom drugog perioda kada su na krilima Tonka Vuka uspeli da istope prednost crno-belih, ali je to bilo sve od čete Slavena Rimca večeras. 

Crno-beli su na startu drugog poluvremena dali gas i rešili pitanje pobednika kroz nekoliko minuta. Raspucao se u tom periodu i Pi-Džej Doužer koji je bio van ritma na startu meča, a Partizan je na startu poslednjeg kvartala imao 22 koša prednosti. 

Najefikasniji u pobedi Partizana bio je Uroš Trifunović sa 13 poena, Vukčević je dodao 11, a Balša Koprivica osam. Sa druge strane, Funderburk je ubacio 12, a Vuko 11. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija