• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.05.2024

08:45

Informer saznaje: Skauti okupirali Humsku zbog bisera Radničkog!

Starsportphoto©

Fudbal

Informer saznaje: Skauti okupirali Humsku zbog bisera Radničkog!

Podeli vest

Predstavnici Anderlehta, Đenove i Klub Briža stigli su u Beograd kako bi uživo gledali Matiju Gluščevića protiv crno-belih.

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca ostvarili su istorijski uspeh ove sezone pošto su kolo pre kraja obezbedili mesto u kvalifikacijama za evropska takmičenja naredne sezone. Od dolaska Feđe Dudića na "Čika Daču", Kragujevčani su zaigrali sjajan fudbal, serija od sedam pobeda početkom kalendarske godine "crvene đavole" je dovela do četvrtog mesta. 

Večerašnja utakmica protiv Partizana kojom se spušta zavesa na još jednu uzbudljivu sezonu u Superligi Srbije neće imati rezultatskog značaja. Crno-beli su drugi, Radnički je četvrti i promena na tabeli neće biti, ali nema sumnje da nas u Humskoj od 18 časova očekuje pravi spektakl. 

Poseban motiv da odigra dobru utakmicu protiv crno-belih imaće Matija Glušević! Krilni napadač Radničkog iz Kragujevca iza sebe ima sjajnu godinu, nedavno se našao na širem spisku reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo, a sve to privuklo je pažnju brojnih klubova sa Starog kontinenta. 

Kako saznaje "Informer", duel Partizana i Radničkog u Humskoj pratiće nekoliko skauta. Svoje emisare u Beograd poslali su Đenova, Anderleht i Klub Briž, a glavni razlog je - Matija Glušević. 

Momak rođen 2004. godine u Kraljevu eksplodirao je ove sezone od dolaska Feđe Dudića. Istakao se Glušević kao jedan od najboljih fudbaler Radničkog, a upisao je 34 nastupa uz šest golova i četiri asistencije u svim takmičenjima. Prema "Transfermarktu" njegova vrednost iznosi 400.000 evra, ali nema sumnje da u Kragujevcu neće razmatrati ponude ispod milion evra obeštećenja. 

Foto: Starsportphoto

 

- Dobio sam podatak od kondicionog trenera da je u Matija u tom sprintu razvio brzinu 36 km/h, što je nivo Lige šampiona. I to ozbiljan nivo Lige šampiona. Jako mi je drago kada vidim tako nešto. To znači da smo nešto radili, da smo dobro selektirali, da smo na dobrom putu kao klub, jer smo prepoznali mladog igrača koji pre Radničkog nije bilo nigde. Koga bukvalno u nekom padu svoje karijere niko nije hteo. Mi smo mu dali šansu, trener je izvukao maksimum iz njega - rekao je nedavno sportski direktor Radničkog - Slavko Perović. 

Matija Glušević je svoju karijeru započeo u Apolonu iz rodnog Kraljeva, ali se već sa 14 godina otisnuo put Beograda. Brzonogi ofanzivac se kalio u omladinskom timu Crvene  zvezde pre nego što je 2022. godine napustio "Marakanu" i pojačao Proleter. Nakon kratke epizode u Novom Sadu Glušević je bio slobodan igrač sve do jula 2023. godine kada je stigao u Kragujevac. 

Kao što smo već naveli, nagrada za sjajne igre tokom čitave takmičarske godine stigla je pre sedam dana kada je Dragan Stojković Piksi objavio širi spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo, a na njemu je bilo ime Matije Gluševića. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija