• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

24.05.2024

20:41

Voždovac i Radnik ispali iz lige, Javor i Železničar obezbedili baraž!

Starsportphoto

Fudbal

Voždovac i Radnik ispali iz lige, Javor i Železničar obezbedili baraž!

Podeli vest

Poslednje kolo plej-auta Superlige Srbije donelo je rasplet, prema kojem su fudbaleri Voždovca i Radnika iz Surdulice ispali u niži rang takmičenja! S druge strane, Javor i Železničar su sačuvali nadu i obezbedili mesto u baražu.

"Zmajevi" su večeras na svom terenu posle preokreta pobedili Radnik sa 3:2 (0:1) u poslednjem sedmom kolu plej-auta. Gosti su poveli sa 2:0 golovima Vukašina Bogdanovića u 14. i Petra Kunića iz penala u 58. minutu. Preokret Voždovcu doneli su Mateja Bubanj u 59, Džunior Flemings iz penala u 64. i Rodrigo Vilka u 81. minutu, ali to na kraju nije bilo dovoljno, jer im je za bod izmaklo mesto u baražu. Najveći "krivac" za to je Železničar, koji je odigrao nerešeno sa Javorom 1:1 i tako obezbedio sebi mesto u doigravanju. 

Foto: Starsportphoto

Ekipa Železničara igraće u baražu

Ekipa iz Ivanjice je imala sve u svojim rukama, inicijativu na terenu i vođstvo od 48. minuta kada je Luka Ratković zatresao mrežu "dizelke". Ipak, nisu se predavali Pančevci i u završnici, tačnije u 76. minutu golom Aleksandra Kahvića stigli do izjednačenja i zlatnog boda, koji ih je ostavio u igri za opstanak. Železničar i Javor tako će igrati u doigravanju protiv drugoligaša Inđije i Tekstilca. 

Takođe, mesto u Superligi Srbije i naredne sezone obezbedili IMT i Spartak, koji su remizirali 1:1, kao i Novi Pazar i Radnički iz Niša. Inače, duel u Pazaru i trijumf domaće ekipe od 3:1, obeležio je veliki skandal na početku utakmice, kada je razvijen transparent o Srebrenici. 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija