• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

24.05.2024

20:22

Partizan napravio korak ka finalu KLS! Mega pala u Areni

Starsportphoto©

Partizan

Partizan napravio korak ka finalu KLS! Mega pala u Areni

Podeli vest

Košarkaši Partizana večeras su u Beogradskoj areni savladali ekipu Mege sa 82:72 (22:22, 18:22, 23:13, 19:17) u prvoj utakmici polufinala Superlige Srbije i poveli sa 1:0 u seriji.

Crno-beli su se tako trijumfalno vratili u domaće takmičenje, posle dvogodišnje pauze. Ekipa Željka Obradovića je, neočekivano rutinski izašla na kraj sa mladom ekipom Mege, koja je ove sezone znala da namuči "parni valjak" u ABA ligi. 

Polufinalna serija se igra na dve pobede, tako da Partizan u ponedeljak ima priliku da na gostujućem terenu obezbedi plasman u finale.

"Parni valjak" je do trijumfa vodio sjajni Uroš Trifunović sa partijom sezone i postignutih 23 poena, uz čak četiri pogođene trojke. Pored njega, dvocifreni su bili Aleksa Avramović sa 16 i kapiten Kevin Panter sa 15 koševa. U ekipi Mege najefikasniji su bili Filip Jović sa 15 i Nikola Đurišić sa 14 poena. 

Foto: Starsportphoto©

Košarkaši Partizana silno motivisani su ušli u duel sa Megom, sa namerom da se iskupe pred svojim navijačima za krah u finalnoj seriji ABA lige i ubedljivog poraza od Crvene zvezde sa 3:0. 

Obradovićevi izabranici su raspoloženo šuterski otvorili meč u Areni, prednjačio je Uroš Trifunović sa tri pogođene trojke, pa su već sredinom prve deonice imali dvocifrenu prednost (22:11). Ipak, tada su popustili, ređali su promašaje, a odbrana gotovo da nije ni postojala, pa je Mega uzvratila serijom od 11:0 za izjednačenje na kraju prve četvrtine - 22:22. 

Foto: Starsportphoto

 

Nastavak je doneo tvrdu i izjednačenu borbu na obe strane. Ekipe su se takmičile u seriji pomašaja, smenjivale su se u vođstvu, nijedna nije uspela da stekne osetniju prednost. U završnici crno-beli su ušli i u nervozu, pa je kapiten Kevin Panter zaradio treću ličnu grešku, što su gosti iskoristili i na odmor otišli sa prednošću - 42:40. 

"Parni valjak" je dosta bolje ušao u drugo poluvreme, igrao je znantno bolje i delovao energičnije na terenu, pa je iz takve igre proistekla i serija poena, a kada je Zek Ledej pogodio trojku za 50:46 probudio je pomalo uspavanu publiku u Areni. 

Foto: Starsportphoto

 

Partizan je nastavio da uvećava prednost i na krilima raspoloženog Mateuša Ponjitke i Uroša Trifunovića otišao i na plus 11 (59:48). Pokušavala je ekipa Marka Baraća da uhvati ritam, ali cu crno-beli odbili svaki pokušaj i poslednjih deset minuta dočekali sa osam razlike. 

Iako se činilo da crno-beli lako završavaju posao, Mega je odmah na početku poslednje deonice poručila da se na predaje. Nekoliko vezanih promašaja domaće ekipe, znali su da kazne Đurišić i Jović i prišli na tri razlike. Ipak, to je bilo kraktkog daha, jer je Panter preuzeo odgovornost i kao pravi kapiten vratio svoj tim na osetniju prednost. Međutim, tu nije bio kraj, jer je posle još jedne napadačke krize Partizana, Mega odgovorila i prišla na 74:69. Tada su na scenu stupili Trifunović i Avramović i odbili nalet rivala i izbegli bilo kakvu dramu u završnici meča. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija