• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

24.05.2024

17:30

EVROLIGA: Gledaćemo finale Reala i Panatinaikosa!

EPAIMAGES

Košarka

EVROLIGA: Gledaćemo finale Reala i Panatinaikosa!

Podeli vest

Uživo pratite dešavanja na završnom turniru Evrolige, u prvom polufinalu rivali će biti Fenerbahče i Panatinaikos, dok nešto kasnije na parket izlaze košarkaši Olimpijakosa i Real Madrida.

Čitava sezona Evrolige staje u naredna četiri meča - za titulu šampiona Evrope u Berlinu će se boriti Panatinaikos, Fenerbahče, Olimpijakos i aktuelni vladar - Real Madrid. Dešavanja sa polufinalnih mečeva iz četvrtine u četvrtinu uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!

REAL MADRID - OLIMPIJAKOS   87:76 (28:10, 28:27, 15:21, 16:18)

Grad: Berlin
Dvorana: Uber Arena
Sudije: Sreten Radović, Damir Javor, Emin Mogulkoč

Real Madrid: Kozer, Fernandez, Abalde, Kampaco, Hezonja, Rodrigez, Poarije, Tavares, Ljulj, Jabusele, Ndiaje, Musa
Trener: Ćus Mateo

Olimpijakos: Vokap, Vilijams-Gos, Rajt, Kenan, Larencakis, Mitru-Long, Fal, Papanikolau, Piters, Petrušev, Milutinov, Mekisik
Trener: Jorgos Barcokas

 

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA:

KRAJ! Real ide na megdan Panatinaikosu u finalu Evrolige!  

38. minut - Ne koristi Olimpijakos brojne šanse da dodatno zakuva situaciju u finišu meča... Prvo je Fal promašio dva penala, a potom faul u napadu pravi Šekil Mekisik - 83:73!

36. minut - Tehnička za Jorgosa Barcokasa, Real ima +10 nakon poena Hezonje sa linije penala... Deluje da je Olimpijakos dozvolio Madriđanima da im uđu u glavu, igra su u ritmu koji daleko više odgovara četi Ćusa Matea - 79:69!

34. minut - Nakon dugo vremena crveno-beli su na jednocifrenom minusu! Trojka Vilijamsa-Gosa za 76:67!

32. minut - Dve trojke za Olimpijakos - jedna za Real Madrid na startu poslednjeg kvartala - 76:64!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Crveno-beli u poslednji kvartal uzale sa 13 poena minus nakon neverovatne trojke koju pogađa Serhio Ljulj - 71:58!

29. minut - Zapalio je Alek Piters "Uber Arenu"! Amerikanac pogađa novu trojku, Olimpijakos je nakon dugo vremena na samo -10 - 66:56!

27. minut - Trojku pogađa Alek Piters, ali iz nemoguće pozicije uzvraća Džanan Musa! Već osam poena za reprezentativca Bosne i Hercegovine u drugom poluvremenu... Nakon poena Pitersa sa linije penala Olimpijakos dodatno topi prednost Reala - 66:53!

Foto: EPA

 

25. minut - Odbijaju Džanan Musa i Mario Hezonja nalet Olimpijakosa, Real ponovo drži sve u svojim rukama - 60:45!

23. minut - Nastavlja se serija Olimpijakosa, upalili su se i navijači iz Pireja - 56:43!

22. minut - Još uvek nema poena Reala u drugom poluvremenu, sa druge strane četiri su ubacili crveno-beli - 56:41!

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Nestvarno je kako igra "kraljevski klub", polazi im sve od ruke. Musa i Ljulj su odveli Real na plus 25, ali je u poslednjim trenucima meča Mekiskik uspeo da pogodi trojku uz zvuk sirene za odlazak na odmor sa 56:37. Ukoliko grčki tim nešto drastično ne uradi u drugom poluvremenu sledi im katastrofa. 

17. minut - Kostas Papanikolau pogodio je i bar na kratko prekinuo dominaciju rivala, koji dominira na terenu. 

16. minut - Uspeo je Olimpijakos da preko Mekisika bar na kratko odgovori i spusti prednost ispod 20 razlike, ali je na drugoj strani odgovorio Rodrigez novom trojkom. To je deveta trojka Madriđana iz 12 pokušaja. Prvo poluvreme u Berlinu je kao igra mačke i miša.

14. minut - Nastavio je grčki tim da tone sve dublje, dok na drugoj strani šampion poenima Rodrigeza i Porijea otišao i na plus 20 - 38:18. Trener Barcokas bio je primoran na još jedan tajm-aut u nadi da će trgnuti svoju ekipu iz košmara. 

 

 

12. minut - Dobra sekvenca Olimpijakosa na startu druge četvrtine, crveno-beli iz Pireja vezuju pet poena, a šansu da dodatno umanji prednost Reala imao je u kontri Mekisik. Ipak, Madriđani su se odbranili i u tranziciji trojkom Kozera odbili nalet Olimpijakosa - 31:15!

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Od igre Real Madrida u uvodnih 10 minuta bolje ne može! Madriđani su potpuno razbili Olimpijakos, crveno-belima iz Pireja ništa ne polazi za rukom. 

9. minut - I još jedna trojka Reala! Sada je iz ugla precizan Geršon Jabusele, ne uspeva to da vrati Filip Petrušev - 28:10. Srpski reprezentativac nedavno je ušao u igru u tandemu sa Nikolom Milutinovim. 

7. minut - Prekida Mustafa Fal pod košem na kratko seriju Real Madrida, na drugoj strani surovo uzvraća Valter Tavares - 21:10!

Foto: EPAIMAGES

 

5. minut - Nastavlja se strahovita igra Madriđana.. Fakundo Kampaco diktira tempo, Real igra u tranziciji, a Olimpijakos ne uspeva da se prilagodi ritmu. Nova trojka delo je Džanana Muse - 16:8!

3. minut - Trojka Džanana Muse, raspoložen je Real na startu meča - 11:6. U međuvremenu kratak prekid drugog polufinala zbog stalnih problema sa semaforom. 

2. minut - Počeo je revolveraški obračun u "Uber Areni" - po dve trojke na obe strane. Za Olimpijakos pogađaju Kenen i Piters, na drugoj obe su delo Marija Hezonje - 8:6!

Pre meča: 

21:07 - Sve je spremno za početak drugog polufinala!

20:47 - Sjajna atmosfera ispred dvorane, crveno-beli čekaju svoj red za ulazak na tribine, a navijačka pesma uveliko odjekuje Berlinom. 

 

 

20:41 - Imaće košarkaši Olimpijakosa ogromnu podršku svojih navijača u "Uber Areni"! Sve su prilike da je najveći broj pristalica Pirejaca stigao u Berlin. 

 

 

20:20 - Nastavljamo naš blog posvećen završnom turniru Evrolige. Nakon što se u finale plasirao Panatinaikos, očekuje nas drugi meč polufinala između Olimpijakosa i Real Madrida. Taj duel na programu je od 21:15! 

 

PANATINAIKOS - FENERBAHČE  73:57 (22:13, 16:23, 18:14)

Grad: Berlin
Dvorana: Uber Arena
Sudije: Ilija Belošević, Karlos Peruđa, Mehdi Difala

Panatinaikos: Kalaicakis, Vildoza, Balcerovski, Sluukas, Papapetru, Grent, Nan, Lesor, Grigonis, Ernangomez, Mitoglu, Adetokumbo
Trener: Ergin Ataman

Fenerbahče: Motli, Vilbekin, Šanli, Papajanis, Hejs-Dejvis, Biberović, Pjer, Gudurić, Dorsi, Kalates, Madar, Sestina
Trener: Šarunas Jasikevičijus

 

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA: 

40. minut - KRAJ! Panatinaikos je u finalu Evrolige... Četa Ergina Atamana čeka boljeg iz duela Reala i Olimpijakosa! 

38. minut - Počinje slavlje među navijačima Panatinaikosa, "zeleni" imaju +15 nakon poena Matijasa Lesora sa linije penala - 70:55!

36. minut - Pokušava Jasikevičijus da trgne svoju ekipu, ali im ništa ne ide za rukom... Nadu vraća trojkom Marko Gudurić, na drugoj strani sigurno zakucavanje Matijasa Lesora - 67:55! Panatinaikos je na korak od plasmana u finale! 

34. minut - Potpuno je stao Fener... Imali su Turci dva napada da se vrate na pet poena minusa, ali trojku promašuje Sestina, a potom i zicer Tarik Biberović - 62:52!

32. minut - Ponovo Panatinaikos ima +10! Turski tim se raspao na startu poslednjeg kvartala - 60:50!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Nije bila trojka Dorsija zbog čega je Panatinaikos zadržao pola koša prednosti. Do kraja treće deonice izabranici Ergina Atamana preko Kalaicakisa i Grenta stiču ponovo +6 - 56:50!

Foto: EPAIMAGES

 

27. minut - NEREŠENO JE! Rafalna paljba Fenera! Trojka za Nejta Sestinu, a potom i Tajlera Dorsija - 51:51! Mora tajm-autom da reaguje Ergin Ataman. 

26. minut - Taman je Fenerbahče uhvatio priključak, a onda loš faul Biberovića i to nesportski... Turski reprezentativac na liniju penala šalje Nana koji pogađa oba penala, a potom i sa poludistance nakon ekstra poseda - 51:45!

24. minut - Dobro je Panatinaikos otvorio meč, stekao prednost, ali je usledila serija Fenerbahčea! Trojka Kalatesa sa devet metara, a potom i polaganje Biberovića - 47:45!

22. minut - Paklen ritam na startu drugog poluvremena, Grent, Lesor i Papapetru bili su predizni za Panatinaikos, na drugoj strani treću trojku pogađa Hejs-Dejvis - 45:38!

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Raspucao se Hejs-Dejvis i potpuno istopio prednost Panatinaikosa! "Zeleni" zahvaljujući ofanzivnom skoku uspevaju da održe vođstvo nakon prvog poluvremena - 38:36!

18. minut - Trojka Najdžela Hejsa Dejvisa, a potom i ukradena lopta Marka Gudurića! Fenerbahče uspeva da istopi prednost rivala u finišu prvog poluvremena - 36:31!

16. minut - Trojkaški obračun ekipa. Prvo je Sestina pogodio trojku za Fener, ali je na drugoj strani odgovorio Huančo Ernangomez i odbio nalet rivala - 32:23. 

14. minut - Panatinaikos prekida seriju turske ekipe od 7:0. U pravom trenutku trojku je pogodio Kendrik Nan za 27:20. Utakmicu u Berlinu iz prvih redova prati i jedna od zvezda NBA lige košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo. 

Foto: EPAIMAGES

 

 

13. minut - Rasplamsala se borba u Berlinu. Fener je uhvatio rezultatski priključak, pored Dejvisa razigrao se i Marko Gudurić i pogodio trojku.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Fenerbahče se probudio posle katastrofalnog početka i vratio rezultatski u igru, ali grčki tim i dalje održava prednost posle prve četvrtine 22:13.

6. minut - Agoniju ekipe Šarunasa Jasikevičijusa konačno je prekinuo je Najdžel Hejs-Dejvis prvim poenima za svoj tim na meču.

5. minut - Panatinaikos je silno motivisan i raspucan ušao u meč, pa već ima dvocifrenu prednost 12:0. Turski tim ne može ništa da pogodi u uvodnim minutima, kao ni da zaustavi zahuhtalu mašineriju iz Atine. 

1. minut - Utakmica je počela sa tačno pola sata zakašenjenja. Dvorana u Berlinu i dalje nije popunjena do kraja, jer su navijači zbog problema i nereda i dalje čekaju da uđu. 

PRE MEČA:

18:18 - Ne deluje da će utakmica uskoro početi... Povukli su Jasikevičijus i Ataman svoje ekipe na klupu. 

 

18:13 - Košarkaši obe ekipe se još uvek zagrevaju i nema naznaka kada bi meč mogao da počne. Još uvek je veliki broj navijača ispred kapija "Uber Arene". 

18:00 - Zbog kasnog ulaska navijača u dovrani, utakmica kasni desetak minuta. 

17:45 - Veliki broj navijača ostao je ispred dvorane budući da je došlo do nereda, a da je mnogo njih pokušalo da uđe u "Uber Arenu" bez ulaznice. 

17:39 - Nemile secene ispred "Uber Arene" uoči duela Fenera i Panatinaikosa pošto je došlo do navijačkog obračuna. 

17:30 - Dobro došli na lajv blog posvećen završnom turniru Evrolige. Danas na programu imamo dva polufinalna susreta - u prvom se sastaju Fenerbahče i Panatinaikos, dok će rivali nešto kasnije biti Olimpijakos i Real Madrid. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija