• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

04.05.2024

22:09

Holand osuo rafalnu paljbu! Siti ide "za petama" Arsenalu!

Tanjug/AP

Fudbal

Holand osuo rafalnu paljbu! Siti ide "za petama" Arsenalu!

Podeli vest

Fudbaleri Mančester sitija savladali su ekipu Vulverhemptona rezultatom 5:1 na domaćem terenu i tako se na bod zaostatka i uz utakmicu manje, primakli Arsenalu koji se trenutno nalazi na liderskoj poziciji Premijer lige.

Izabranici Pepa Gvardiole su na “Etihadu” praktično održali fudbalsku lekciju protivničkoj ekipi. Favorizovani domaćin slavio je zahvaljujući nezaustavljivom Erlingu Holandu, koji je goste ispratio kući sa četiri pogotka u mreži, dok je peti gol za domaću ekipu postigao Hulijan Alvarez.

Već u 12. minutu utakmice norveški reprezentativac je zatresao mrežu rivala. Rajan Ait-Nuri je skrivio jedanaesterac, a Holand je preuzeo odgovornost i loptu sa bele tačke olako naciljao u okvir gola.

 

 

Nedugo nakon toga opkolio je Mančester kazneni prostor gostujućeg tima i bilo je pitanje trenutka kada će prednost biti duplirana. Rodri je dobio loptu na desnom boku kaznenog prostora, a potom proigrao Holanda na drugoj stativi. Bio je to lak posao za Erlinga koji je loptu glavom poslao iza leđa golmana Vulverhemptona.

 

 

Portugalski fudbaler Nelson Semedo je neoprezno reagovao u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a nakon provere u VAR sobi, u korist domaćina dosuđen je još jedan penal, koji je ponovo na belu tačku postavio i sa nje bio precizan - Holand. 

 

 


Na startu druge deonice Hi-Čan Hvang je iskoristio lošu procenu Edersona i kao iz topa šutirao “na prvu” i tako preciznim udarcem smanjio rezultat na 3:1.

 

Slavlje gostujućeg tima trajalo je nepunih 60 sekundi. Najbolji fudbaler Premijer lige po mišljenju udruženja tamošnjih sportskih novinara Fil Foden je maestralno uposlio Holanda, a on je uradio ono što najbolje zna i pokerom “srušio” protivnika.

 

 

Rodri se u 85. minutu još jednom našao u ulozi asistenta, a konačnih 5:1 postavio je šampion sveta sa selekcijom Argentine – Hulijan Alvarez.

 

 

Izabranici Pepa Gvardiole trenutno se nalaze na drugoj poziciji Premijer lige sa 82 boda, odnosno bod zaostatka za Arsenalom koji se nalazi na prvom mestu tabele. Sa druge strane, Vulverhempton zauzima stabilnu 11 poziciju. 

Standings provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija