• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.05.2024

22:38

Er Srbiji dolaze novi avioni! Za Kinu će ići letovi brže nego ikad do sada!

Miloš Rafailović

Live TV

Er Srbiji dolaze novi avioni! Za Kinu će ići letovi brže nego ikad do sada!

Podeli vest

Razvoj domaće avijacije i spoljnu i unutrašnju politiku aktuelne vlasti Crne Gore, komentarisali su gosti Info večeri, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku i

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović istakao je da je vlast Crne Gore ušla u NATO pakt bez da je za to prethodno pitala skupštinu ili narod.

- Vlast je stabilna i dolaskom Si Đinpinga je dokazalo da imamo ozbiljnu politiku. Pitam ove što kritikuju zašto do sada nisu ulagali u nove projekte. Đilas je završio Most na Adi koji ide kroz brdo, a pitam se što nije prokopao tunel. Mislim da ćemo preći na investicioni rejting tako da će ekonomski interesi u Srbiji biti atraktivni, a srednja privreda će moći da se zadužuje na duži rok. Vlada Crne Gore je ušla u NATO bez da je za to pitala svoju skupštinu i narod. Evropa upozorava da saradnja sa Kinom vodi prema ropstvu, a do skoro su pretili Si Đinpingu da će mu uvesti sankcije zbog ubrzane proizvodnje što znači da ona više nije konkurentna. Predugo su živeli na lovorikama sa visokim socijalnim davanjima i stanovništvom koje ne želi da radi. Amerikanci su izašli iz Nigera i Francuzi sad nemaju odakle da uzimaju šipke za nuklearne elektrane - rekao je Bajatović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku naveo je da su ciljevi raspada SSSR-a i Jugoslavije bili slabljenje država osnivača Srbije i Rusije.

- Raspad SSSR-a i SFRJ su imale za cilj da oslabe uticaj tih osnivačkih država, Srbije i Rusije, a sada vidimo šta rade na postjugoslovenskom i postsovjetskom prostoru. Govorom Mila Đukanovića 1999. smatrao je da je morao lično da pomaže Srbe u BiH bez Miloševićevog znanja i time se dičio. Ono što Hag zove udruženi zločinački poduhvat u tom momentu zahvata i rukovodstvo Crne Gore. Oni vide Srbiju kao erozivnu tačku koju gledaju da zatvore što im otežavaju Rusija i Kina kao naši partneri u UN - rekao je Matović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Pilot Stevan Ignjatović objasnio je da se za nove avione koji dolaze mora osigurati da budu kompatibilni sa avionima koje Er Srbija već ima i da će za njih biti potrebna dodatna obuka pilota.

- Roba koja bude dolazila iz Kine dolaziće i brže nego do sada. Kompatibilnost naših aviona i ovih koji će doći moraju biti kompatibilni, jer adaptacija pilota mora biti brza i to ume da bude problem u avijaciji. Pored toga mora postojati novi odabir i količina posade, zato Er Srbija mora da da sve od sebe kako bi bila spremna za dolazak novih aviona. Za ova dva aviona koja dolazi moraće da postoje četiri posade po avionu. Nakon propasti JAT-a i dolaska Etihada došlo je do promene cena letova. U poslednjih 100 godina ništa toliko napred nije otišlo kao što su elektronika, medicina i avijacija. Četrdeset godina sam leteo i to je jedino što sam radio punim srcem, ali letenje u saobraćaju mi ne nedostaje. Takmičim se u avioklubu "Trstenik" sa malim letelicama i data mi je mogućnost da ne uvenem bez neba i punim srcem se bavim sportskom avijacijom - rekao je Ignjatović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija