• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

27.04.2024

18:55

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

AP/Photo

Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Podeli vest

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

U okršaju dva direktna konkurenta za četvrtu poziciju nemačkog šampionata, sastav Marka Rozea je poptuno dominirao tokom čitavog susreta i tako pobegao Borusiji na pet poena prednosi (62).

Gosti iz Dortmunda bili su bolji samo po broju upešnih dodavanja i posedu lopte, dok su sve ostale statističke kategorije, kao i rezultat, ubedljivo pripali ovogodišnjem rivalu Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona.

Foto: AP/Photo

Slavlje fudbalera Lajpciga

Da stvar bude gora po žuto-crne, Edin Terzić se opredelio za najjači mogući sastav, pa za utakmicu sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu elitnog takmičenja neće imati najsvežije igrače na raspolaganju.

Borusija je fantastično počela i povela pogotkom, pomalo zaboravljenog Džejdona Sanča. Mnogo se od napadača očekuje, ali on nije znao za gol duže od mesec dana. Taman kada su navijači pomislili da se sve okreće njima u korist, usledio "blickrig" Lajpciga i munjevitih 2:1 na semaforu na kraju prvog poluvremena.

Druga deonica nije mnogo toga izmenila za Dortmund, naprotiv. Mohamed Sikaman pogodio je treći, a pred kraj utakmice Kristof Baumgartner četvrti gol za konačnih 4:1.

Mnogo napetije bilo je u Minhenu, gde je Bajern teškom mukom savladao Ajntraht sa 2:1.

Golovima Kejna i Ekitikea na semaforu je pisalo 1:1,a kako je vreme odmicalo, navijači Bavaraca postajali su sve nervozniji.

Foto: AP/Photo

Doneo pobedu Bajernu - Hari Kejn

Ipak, svojim drugim golom engleski reprezentativac uspeo je da obezbedi tri boda i to sa bele tačke u 61. minutu i mirno privede utakmicu kraju.

U prvom susretu 31. kola Verder je demolirao Augzburg sa 3:0, a nešto kasnijeVolfsburg je slavio na gostovanju Frajburgu 2:1.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija