• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

27.04.2024

17:50

Đirona se vratila na drugo mesto, Barselona gleda u leđa!

EPA

Fudbal

Đirona se vratila na drugo mesto, Barselona gleda u leđa!

Podeli vest

Fudbaleri Đirone slavili su na gostovanju Las Palmasu sa 2:0 i tako se popeli na drugu poziciju sa bodom više od Barselone (71).

Prava ludnica viđena je na Kanarskim ostrvima. Tri promašena penala, mnogo šansi, ali na kraju i velika pobeda za neverovatno simšatičnu ekipu iz Katalonije.

Već u prvih deset minuta dosuđen je penal za domaćina, ali je Sandro Ramires promašio. Nije prošlo mnogo, tačnije 18 minuta i glavni sudija je ponovo pokazao na belu tačku, a lopti je prišao vodeći strelac lige Artjom Dovbik.

Foto: EPA

Artjem Dovbik - najbolji strelac Primere

Ukrajinac je šutirao pravo u golmana Las Palmasa, ali je dobro ispratio odbitak David Lopes i zatresao mrežu za vođstvo svog tima.

Ipak, promašaj fantastičnog napadača Đirone nije naterao trenera da traži zamenu, već ga je zadržao na terenu i šansa za iskupljenje se ubrzo ukazala.

Greškom odbrane domaćih skrivljen je još jedan penal, a Dovbiku je još jednom ukazano poverenje. Ovoga puta, Ukrajinac je bio uspešniji, iako je golman bio blizu da i ovo skine. 

Artjom je sada prestigao Džuda Belingema na listi strelaca i nastavio nestvarnu sezonu u crveno-belom dresu.

Upisao je već 19 gol u Primeri, a engleski superstar ostao je na 17. Priliku da dostigne daleko jeftinijeg i manje poznatog rivala Belingem će imati 04. maja kada na "Santijago Bernabeu" stigne Kadiz.

Ruku na srce, sve i da titula najbolje strelca izmakne Džudu, teško da će iko iz Madrida proliti suzu. Pobedom u "El Klasiku" nad Barselonom 3:2 šampionska sezona je overena, a ambicije u Ligi šampiona i dalje su visoke pred dvomeč sa Bajernom iz Minhena u polufinalu.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Novosadska policija rasvetlila ranjavanje iz decembra
Hronika

Novosadska policija rasvetlila ranjavanje iz decembra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su krivično delo teško ubistvo u pokušaju, počinjeno 9. decembra prošle godine i uhapsili dvojicu osumnjičenih, N. K. (56) i S. K. (27) iz ovog grada.

10.05.2024

12:04

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija