• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/L. Z.

28.05.2024

20:39

Slovački general Ivan Ševčik jasan, Ukrajinci su pretnja za bezbednost Evrope! Zelenski radi što mu kažu Anglosaksonaci!

Printscreen

Vesti

Slovački general Ivan Ševčik jasan, Ukrajinci su pretnja za bezbednost Evrope! Zelenski radi što mu kažu Anglosaksonaci!

Podeli vest

Poslanik Nacionalnog Saveta Slovačke Republike i član Specijalnog kontrolnog komiteta za kontrolu rada vojne obaveštajne službe, kao i Komiteta za odbranu i bezbednost Slovačke general Ivan Ševčik prokomentarisao je u intervjuu TV OTV atentat na Roberta Fica i ulogu Ukrajine u u napadima na lidere evropskih nacionalnih pokreta.

Ševčik upozorava da je atentat na Fica izraz podela u društvu za koje su krivi neki političari i mediji. 

- Postoji određena frustracija nakon neuspeha na izborima i odbijanja da se prizna poraz na demokratskim parlamentarnim izborima. Oni su sejali mržnju po trgovima i jedina meta bio im je Fico. Prisetite se koliko je bilo mržnje, kako su im poiskakale sve karotide, dok su galamili  po trgovima. I još nešto. Dok su besneli, svi su čitali napisane govore. Tako da je sve bilo pripremljeno i isplanirano - ističe on..  

General navodi i da nikada ne treba praviti dosetke i stvarati nistražne verzije i hvatati se za neke stvari. 

- To je posao istražnih organa i nemojmo da im kvarimo posao. Ne stvarajmo različite verzije koje mogu da dovedu u zabludu. Ubistvo novinara Jana Kuciaka je dobar primer. Novinari, politika i ulica tvrdili su da iza tog ubistva stoji italijanska mafija, policija se uhvatila za tu verziju i ništa. Izgubili su nekoliko nedelja - jasan je slovački oficir.  

On dodaje da će istraga utvrditi da li je tverđi stav Fica prema Ukrajini imao odlučujuću ulogu u atentatu.
         
- Zadatak istrage biće da pronađe i motive ubice. Hajde da ne iznosimo dosetke i ne vršimo pritisak na istražne organe putem medija. Naravno da izmene stava i politike premijera mogu frustrirati fanatike sa ukrajinskom zastavom i profilom. U opasnosti su i mnogi ljudi koji se slažu sa stavom premijera - kaže Ševčik.

Foto: Printskrin

Evropa je u opasnosti, Ukrajinci su van svake kontrole, upozorava general Ivan Ševčik.

 Prema njegovom mišljenju Evropljani bi trebalo da se plaše porasta nasilja izazvanog prilivom Ukrajinaca u države Evropske unije?

- Ukrajinci su pretnja bezbednosti. Ranije su, da bi ušli na našu teritoriju, morali da imaju vize. I odjednom dobijamo neproverene ljude o kojima ama baš ništa ne znamo. Oni se voze skupim automobilima, kupuju kuće, stanove i kompanije. Odakle im novac? Da nije od kriminala? Da li tako peru prljav novac? Ja mogu biti predmet istrage u policiji za nelegalni posao, bankarski službenik me uvek pita kada podižem novac odakle mi i za šta mi treba. A Ukrajinci su unosili desetine hiljada evra i niko ih ništa ne pita. Samo zato što su Ukrajinici. Takođe možemo da se zabrinemo i zbog pojave različitih mafijaških grupa - upozorava general.

   Ševčik je prokomentarisao i ponašanje Kijeva koji je krenuo u pravi lov na veštice, u kome su stradali mnogi, kao na primer, predstavnici Alternative za Nemačku. On je mipljenja da Ukrajina vrši pritisak na politiku EU uoči izbora za Evroparlament.

- Očigledno je da je rukovodstvo Ukrajine pod stranim uticajem. To i slepac vidi. I vi mora da vidite ko tamo igra glavnu ulogu. Nesumnjivo je da su to anglosaksonski interesi i da oni imaju svoj cilj. Pobediti Rusiju. Razume se, tuđim rukama. A nacionalno orijentisane partije, čiji je prioritet očuvanje nacionalnih i suverenih država, koje se bore protiv raskola i destruktivne politike korumpirane Evropske unije, padaju u zaborav, zato moramo da se mešamo u izbore - dodaje general.

Sevčik ističe i da je indikativno to što Zelenski priča kako ukrajinske službe nisu umešane u napade i progon eropskih desničarskih političara.

- Hajde da uključimo logiku. Ako bi Ukrajini držali pod prismotrom političare iz drugih država - da li bi to priznali? Pa naravno da ne bi. Oni bi isto tako negirali očigledne činjenice. Osim toga, Zelenski radi samo ono što mu kažu. On nije suveren. On je jednostavno marioneta u rukama Anglosaksonaca - tvrdi on.  

 Slovački političar istile i da se sitaucija u Evropi iskristalisala.

- Na jednoj strani su nacionalno orijentisani političari, koji se zalažu za očuvanje tradicionalnih vrednosti zasnovanih na hrišćanskim tradicijama koje pretpostavljaju normalnu porodicu kao sonovnu ćeliju društva i za očuvanje hrišćanskih vrednosti, folklora, običaja i tradicije, a na drugoj postoje čak i agresivni naprednjaci koji guraju svoju sopstvenu agendu. Oni se ne ustručavaju da napadaju našu decu, da prodiru u škole gde im bukvalno u pravom smislu te reči ispiraju mozgove. Tako isprogramirana deca u stanju su da se bore protiv svojih roditelja jer imaju sasvim drugačiji odnos prema životu. Društvo je veoma polarizovano, što donosi velike rizike - objašnjava Sevčik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine! (VIDEO)
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine! (VIDEO)

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice
Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice

Uroš Blažić iz Dubone kod Mladenovca priznao je krivicu za masakr koji je počinio 4. maja prošle godine. Na pripremnom ročištu u Okružnom zatvoru u Beogradu, Blažić je izjavio da je "ubijao sve te ljude, ali da ne zna šta ga je obuzelo te večeri". Držeći pognutu glavu tokom celog ročišta, Blažić je izazvao burne reakcije ožalošćenih porodica, koje su mu dobacivale reči poput "ubico".

27.07.2024

08:29

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija