• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

06.05.2024

18:40

Zastrašujuća vest za Evropu, Putinov savetnik dobio novi zadatak da odredi taktiku za rasturanje Zapada!

Printskrin video

Vesti

Zastrašujuća vest za Evropu, Putinov savetnik dobio novi zadatak da odredi taktiku za rasturanje Zapada!

Podeli vest

Ruski akademik Sergej Karaganov (71) analiziraće i proučavati efikasne načine "odvraćanja Zapada" za Kremlj, piše Tajms. Predavač na Višoj ekonomskoj školi u Moskvi, jednom od najprestižnijih ruskih univerziteta, angažovan je da sprovede dalja spoljnopolitička istraživanja za Kremlj.

Pored toga što je Putinov savetnik za spoljnu politiku i šef uticajnog ruskog istraživačkog centra, Karaganov je jedan od najvećih zagovornika rata u Ukrajini.

- Ruski predsednik je u pravu što želi da oslobodi svet od 'zapadnog jarma' - rekao je jednom prilikom, a prošle godine pozvao Vladimira Putina da izvrši preventivni nuklearni napad na Evropu.

- Bacanje nuklearne bombe na Evropu bi testiralo privrženost Amerike politici kolektivne odbrane NATO-a... Nuklearni udar je najbolji način da se svet spase od rata punih razmera koji bi mogao ostaviti Zemlju u radioaktivnim ruševinama. Sa moralne strane, to je užasan izbor jer ćemo koristiti Božje oružje, osuđujući sebe na teške duhovne gubitke. Ali ako to ne učinimo, ne samo da Rusija može da umre, već će najverovatnije i cela ljudska civilizacija prestati da postoji... Samo bi ludak u Beloj kući žrtvovao Boston za Poznanj (peti po veličini grad u Poljskoj). I SAD i Evropa to odlično razumeju, ali očigledno više vole da o tome uopšte ne razmišljaju - napisao je u prošlogodišnjem eseju Sergej Karaganov.

Novi pomoćnik Kremlja takođe tvrdi da se pobeda Rusije u Ukrajini može postići samo ako Zapad bude primoran na strateško povlačenje ili čak na predaju. On je takođe upozorio da je malo verovatno da će Kina podržati Rusiju u pokretanju preventivnog nuklearnog napada na Evropu, ali je rekao da bi Peking „ipak bio srećan jer bi to bio snažan udarac reputaciji i ugledu Sjedinjenih Država".

Kremlj je navodno naručio čak osam studija od Karaganova, od kojih su neke od tema bile „teorija i praksa nuklearnog odvraćanja u aktuelnim uslovima u odnosu na rusku politiku" i „dijalog o razvoju novog koncepta nuklearnog odvraćanja u kvadrilateralnom formatu Rusija-Kina-Indija-Pakistan".

Inače, Rusija ima najveći nuklearni arsenal na svetu, a Putin isključivo komanduje tim zalihama, koji obuhvata oko 5.580 bojevih glava. Podsetimo, ruski predsednik je opozvao rusku ratifikaciju Sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba iz 1996. godine, a ranije ove godine nadgledao je probni let unapređenog bombardera Tu-160M sa nuklearnim oružjem.

Fajnenšenel tajms piše kako je prag za rusku upotrebu nuklearnog oružja niži nego što je javno objavljeno, a uključivao je ulazak neprijateljskih trupa na rusku teritoriju ili poraz ruskih pograničnih trupa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šta rade ovi?! Rusi otkrili šta se upravo dešava u SAD! Vašington digao celu planetu na noge, razlog je neverovatan!
PANIKA

Šta rade ovi?! Rusi otkrili šta se upravo dešava u SAD! Vašington digao celu planetu na noge, razlog je neverovatan!

Predsednik Komisije Javne komore Ruske Federacije za pitanja suvereniteta Vladimir Rogov nazvao je izjave iznete u Sjedinjenim Državama o razmeštanju američkih trupa u Ukrajinu maskom kako bi se skrenula pažnja stanovništva sa unutrašnjih ekonomskih problema u zemlju i da, pod maskom zamišljene ruske pretnje vladajućem režimu, ostane na vlasti.

06.05.2024

17:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12