• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.05.2024

12:40

Svet na ivici rata! Stigle francuske trupe?! Moskva se oglasila i zaledila sve: Vojska proverava...

AP/shutterstock

Vesti

Svet na ivici rata! Stigle francuske trupe?! Moskva se oglasila i zaledila sve: Vojska proverava...

Podeli vest

Retorika Pariza i Londona u vezi sa mogućnošću slanja vojnika u Ukrajinu je opasna, smatra portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Nedavno smo bili svedoci neviđenog novog talasa napetosti, koji su inicirali predsednik Francuske i britanski ministar spoljnih poslova. Sve je to veoma opasna retorika - dodao je Peskov.

Komentarišući informacije o slanju francuskih trupa u Ukrajinu, Peskov je rekao da ona zahteva proveru.

- Ovde prvo treba da se shvati koliko su ove informacije tačne. Naša vojska proverava te informacije - rekao je Peskov, komentarišući informacije da je Francuska poslala vojnike iz svoje Legije stranaca u Ukrajinu.

O navodnim diverzijama

Peskov je naveo i da medijski izveštaji o navodnim planiranim diverzijama u Evropi liče na još jednu neosnovanu optužbu na račun Rusije.

Novinari su pitali portparola kako se Kremlj odnosi prema materijalu kojim evropske obaveštajne službe upozoravaju svoje vlade na planove Rusije da izvrši seriju diverzija i sabotaža u Evropi.

- Ne liči na neki ozbiljan materijal, samo na još jednu neosnovanu optužbu protiv naše zemlje - ocenio je Peskov.

Francuski predsednik Emanuel Makron nedavno je u intervjuu za „Ekonomist“ izjavio da ne isključuje mogućnost da, na zahtev Kijeva, pošalje trupe u Ukrajinu, ukoliko Rusija probije liniju fronta. Prema njegovim rečima, „mnoge zemlje EU“ su se složile sa mišljenjem Pariza o ovom pitanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija