• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2024

22:29

(VIDEO) Evropi je Rezolucija o Srebrenici važna da bi zamaglila ono što se dešava u Gazi! Amerika je u Ukrajini zaglibila kao "abrams" u blatu!

Tanja Andric

Live TV

(VIDEO) Evropi je Rezolucija o Srebrenici važna da bi zamaglila ono što se dešava u Gazi! Amerika je u Ukrajini zaglibila kao "abrams" u blatu!

Podeli vest

Profesor Filozofskog fakulteta Milan Brdar i Dunja Simonović Bratić, filozof i poslanik Narodne Skupštine, bili su gosti "Info večeri" Informer TV. Komentarisali su usvajanje sramne Rezolucije o Srebrenici i druge aktuelne političke teme vezane za našu državu.

Simonović Bratić kaže da svrha rezolucije nije bila bavljenje istinom, već svojevrsnim mitom koji je Zapad stvorio.

- Ljudi koji imaju mnogo protiv svog naroda se regrutuju još tokom studentskih dana. Glavni uslov je bio da potpišete da ste učestvovali u demokratskim promenama. Nakon toga se objavljuju naučni radovi, sa ključnim rečima, kako ste živeli u diktaturi, da je Slobodan Milošević bio diktator. Pre ove rezolucije Evropskog parlamenta bila je debata u januaru o izbornim uslovima u Srbiji pre nego što se pojavio taj ODIHR-ov izveštaj. Tamo smo imali jednu jezivu situaciju. Tu sam Nemci, Hrvati, to je najjači lobi. Mi ovde imamo dve ravni i u našoj javnosti tačno nedostaje jedan momenat kako bi mogli da povežemo zašto se to baš sad desilo. Fakat, tamo se neki zločin dogodio, ali ono što je ovde bila ideja je bila tema jednog mita. Muslimanske zemlje su ostale podeljene i nisu apsolutno podržale (rezoluciju). Slovenija je tvorevina ratnog zločina. Oni za to nisu odgovarali. Evropi je rezolucija važna da bi zamaglila ono što se dešava u Gazi. Mi prisustvujemo jednom genocidu koji se tamo dešava. Ovo je zadnji trenutak da se mi opametimo, ujedinimo i budemo kao jedan u zaštiti naše države i našeg naroda. Sada dolazi do stvaranja novog sveta, mi se nalazimo u tom nekom sudaru - kaže Simonović Bratić.

Foto: Tanja Andric

Milan Brdar

Brdar poručuje da Zapad ovom rezolucijom hoće da prikrije činjenicu da stvari u Ukrajini ne idu po njihovom planu.

- Ja nisam mogao da verujem šta sam gledao u Ujedinjenim nacijama pre neki dan. Da ne govorimo kako su pametnjakovići Zapada sumirali rezultate. Ovde je sila na delu i kada imamo to u vidu, moramo da konstatujemo da to treba javno reći. Ovo je glup potez Zapada jer ništa ne dobijaju, sami ruiniraju svoj ugled. SAD je sa svojim pionima bacila bumerang koja može da ih pogodi. Ovaj dogovor je propao jer nisu uspeli dovoljno da zavrću ruke i ucenjuju. Ovi koji su ostali uzdržani, kao i oni koji su izašli iz sale, oni su videli da to ne može da prođe. Meni nije jasno šta se tamo u stvari dogodilo i ko je akter svega toga. Zašto to Amerika radi? Zato što su se zaglibili u Ukrajini, kao "abrams" u blatu. Ovo je definitivna diskreditacija Ujedinjenih nacija. Mi treba da se zabrinemo jer moramo da očekujemo uzvratni udarac imperije. Ništa dobro ne možemo očekivati. Umesto da nešto reše da se rat u Ukrajini prekine, oni će da tonu sve dublje. To vodi trećem svetskom ratu. Politika i hrišćanostvo ne idu zajedno, u njoj nema prijateljstva. Svi gledaju svoj interes. Mi bi trebalo da obnovimo optužnicu protiv Amerike zbog bombardovanja i dignemo optužnicu protiv Nemačke zbog genocida, ali ne verujem da će se to desiti. Čini mi se da naše vlasti previše obraćaju pažnju na to šta će reći na Zapadu, a to nas je dosad koštalo. - navodi Brdar.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić je opoziciji za sve kriv! Brnabić: Ne prestaju sa dehumanizacijom porodice predsednika Srbije!
Politika

Vučić je opoziciji za sve kriv! Brnabić: Ne prestaju sa dehumanizacijom porodice predsednika Srbije!

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je da je opozicija još jednom iskoristila tragičan događaj kako bi se obračunala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i njegovog porodicom. Ona je gostujući u Jutarnjem programu televizije “Happy” rekla da predsednik Demokratska stranke Zoran Lutovac poziva na nasilje protiv porodice Vučić zloupotrebljavajući incident koji se desio u OŠ Jovan Dučić dodajući da najoštrije osuđuje bilo kakav vid nasilja nad bilo kim, posebno prema prosvetnim radnicima.

17.06.2024

12:00

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija