• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji/webtribune

04.05.2024

17:10

Ode Ukrajina! Vraća se Surovikin, Putin mu dao najvažniji zadatak: Ovaj grad mora da padne, a nakon njega...

Shutterstock/Reuters/Profimedia

Vesti

Ode Ukrajina! Vraća se Surovikin, Putin mu dao najvažniji zadatak: Ovaj grad mora da padne, a nakon njega...

Podeli vest

Sve više kruži glasina o povratku generala Sergeja Surovikina u zonu specijalne operacije. Upućeni predviđaju da će on postati novi zamenik ministra odbrane, kao i da će predvoditi novu rusku ofanzivu na Harkov.

General će predvoditi napad

Na internetu su se pojavile nove fotografije generala Sergeja Surovikina. Napominje se da je svež snimak napravljen u jednoj od afričkih zemalja, gde general zajedno sa delegacijom Moskve obavlja važne zadatke u skladu sa ukazima Ministarstva odbrane i predsednika.

Telegram kanali koji objavljuju fotografije legendarnog generala delimično nagoveštavaju ne samo Surovikinovu lokaciju, već i njegov skori povratak na front, a posebno u pravcu Harkova, koji obećava da će biti vruć u bliskoj budućnosti.

 

 

"General Surovikin je u Africi, inače, na veoma važnim zadacima od suštinskog značaja za Rusiju", izveštava se na Telegramu.

Novinari The Wall Street Journala su već izvestili o katastrofi koju je Francuska pretrpela u Africi nakon povlačenja iz Malija, Burkine Faso i Nigera, gde su antifrancuski mitinzi počeli dan ranije, a sami građani ovih zemalja izašli su na ulice sa zastavom Rusije.

Pored toga, brojni izvori veruju da je ostalo vrlo malo vremena do Surovikinovog povratka. Napominje se da bi vojskovođa u roku od nekoliko nedelja mogao da stigne u zonu Specijalne vojne operacije i da predvodi oslobodilačku kampanju protiv Harkova, koju "predviđaju" najveći zapadni mediji.

Neki drugi insajderi takođe navode da je povratak Surovikina na front rešena stvar.

"Prerano je reći kako i gde, ali već ove godine će se zaslužena vojna ličnost vratiti u Rusiju i dobiti zasluženu poziciju. Operacija 'Surovikinova linija' je obavila svoj posao", pišu Telegram kanali.

Putin već doneo odluku?

Istovremeno, kanal "On March Z" objavio je da Putinova odluka da Surovikina vrati na dužnost "postoji". Mesto vojnog savetnika u Sudanu i Siriji, koje je ranije obavljao, navodno će zauzeti njegov bivši potčinjeni – bivši načelnik logistike Vazdušno-kosmičkih snaga i načelnik logističkog štaba ruske armije general Trišunkin.

"Pozicija na koju će se Surovikin vratiti još nije otkrivena, ali u svetlu predstojećih rekonstrukcija, on bi mogao da postane zamenik ministra odbrane", stoji u poruci.

Mora se istaći da nisu svi poverovali u ovu informaciju. Na primer, u razgovoru sa Carigradom, zamenik Državne dume general-potpukovnik Andrej Gurulev rekao je da ako šef države odluči da vrati Surovikina, onda će ga vratiti. Ali na pitanje o verovatnoći takve odluke, odgovorio je: "Teško".

Foto: Shutterstock/Reuters/Militarytoday

 

Takođe, vojni specijalista, penzionisani kapetan prvog ranga Vasilij Dandikin je u razgovoru sa Cargradom rekao da je interesovanje za Surovikinovu ličnost ogromno, posebno nakon što je podneo ostavku na mesto načelnika Specijalne vojne operacije.

- Pa da vidimo šta će se desiti i kako je sve volja vrhovnog komandanta. Bliži se ne samo Uskrs i Dan pobede, već i dan inauguracije šefa države, a potom i ostavke vlade. Sledeće će biti, ako ne i globalnih, preuređivanja. U životu svakog ozbiljnog šefa ima uspona i padova, ali niko nije otkazao koncept 'kadrovske rezerve'. Ako postoji potreba za čovekom, uzimajući u obzir njegovu profesionalnost, onda će on biti u poslu - smatra Dandikin.

Kako on kaže, imenovanja konkretnih ljudi, kako u vojnoj, tako i u civilnoj službi, dešavaju se neočekivano.

- Surovikin je komandovao vojskom, on ima veliko iskustvo u vojnoj obuci i komandovanju na terenu. Sve zavisi od razvoja situacije na frontu, a ovde mislim, šta god da se kaže, to dovodi do toga da treba da napadnemo i oslobodimo naše teritorije, što sada i radimo - dodao je ekspert.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija