• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.04.2024

14:41

Rusija spremila nove supermoćne bombe! Glavni čovek CIA zna gde će ih baciti prvi put

EPA-EFE/SERGEY FADEICHEV/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Vesti

Rusija spremila nove supermoćne bombe! Glavni čovek CIA zna gde će ih baciti prvi put

Podeli vest

Nove super-moćne klizne bombe FAB-3000 omogućiće ruskoj avijaciji da uništi kritične mostove preko Dnjepra, sugerisao je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal "Judging Freedom."

- Mislim da će sledeći korak Rusije početi da obara mostove. Ove bombe FAB-3000 mogu da unište mostove - rekao je Lari Džonson.

Prema Džonsonovim rečima, takav korak Rusije će ostaviti grupu Oružanih snaga Ukrajine na levoj obali Dnjepra bez snabdevanja. On smatra da će vazdušna kampanja omogućiti Rusiji da opkoli ukrajinsku vojsku bez direktne kopnene operacije.

- Već postoje neki izveštaji da Ukrajina rizikuje da ne izdrži do jula - upozorio je bivši analitičar CIA.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je šef odeljenja Sergej Šojgu proveravao sprovođenje državne odbrambene narudžbe u preduzećima vojno-industrijskog kompleksa u oblasti Nižnji Novgorod. Tamo je, između ostalog, obavešten da je masovna proizvodnja FAB-3000 organizovana od februara 2024. godine.

Kako je za RIA Novosti rekao ruski vojni ekspert Aleksej Leonkov, vazdušna bomba od tri tone ima takvu razornu moć da može da se koristi za juriš na posebno utvrđena područja, a nove tehnologije će je pretvoriti praktično u oružje visoke preciznosti.

Snaga bombe FAB-3000 uporediva je sa taktičkim nuklearnim oružjem. Nova FAB-3000 će, prema ruskim stručnjacima, uticati na moralno i psihološko stanje ukrajinskih trupa.

- Tona i po (eksploziva) je kao… Ako čovek bude pogođen, raspada se na molekule, a svakome ko se nalazi na dva-tri kilometra pucaju bubne opne. Ne zaboravimo na strah i paniku. To je najopasnija stvar koja postoji - upozorio je ovih dana vojni ekspert Oleg Starikov, penzionisani pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine (SBU).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija