• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2024

06:20

Srpkinje "poludele" za dijetom od kuvanih jaja! Topi salo kao od šale - Svi mogu da se pridržavaju

Shutterstock

Recepti

Srpkinje "poludele" za dijetom od kuvanih jaja! Topi salo kao od šale - Svi mogu da se pridržavaju

Podeli vest

Dijeta sa jajima je namenjena gojaznima, ali i onima koji hoće u kratkom roku da skinu veći broj kilograma.

Postoji mnogo verzija dijete sa jajima, koja je postala popularna metoda za mršavljenje sa svojim različitim varijacijama. Ono što je privlačno kod ove dijete je jednostavnost njenog pridržavanja.

Nastavite čitati da biste otkrili sve što je potrebno znati o dijeti sa jajima, uključujući njena pravila, i jelovnik,

Šta podrazumeva dijeta sa jajima?

Dijeta sa jajima je plan ishrane koji zahteva da bar jedan obrok svakog dana uključuje kuvano jaje. Ovaj plan se temelji na niskokaloričnom režimu sa malim unosom ugljenih hidrata i visokim unosom proteina, što rezultira gubitkom težine putem stvaranja kalorijskog deficita.

Foto: bakina kuhinja

 

 

Postoje različite verzije dijete sa jajima, od onih koje podrazumevaju ishranu isključivo baziranu na jajima do onih koje uključuju kuvana jaja kao deo obroka. U svim varijantama ove dijete, obroci su ograničeni na tri puta dnevno bez užina, uz unos samo vode ili bezkaloričnih napitaka. Neke fleksibilnije verzije dijete sa jajima dozvoljavaju i dodatke poput grilovane piletine, ribe i povrća na pari, ali isključuju skrobnu hranu i šećer.

Evo kako izgleda jelovnik:

Za doručak, savetuje se da pojedete bar dva kuvana jaja, uz bareno povrće kao što su blitva ili spanać i salatu od paradajza. Od voća, možete pojesti grejpfrut.

Za ručak i večeru, možete pojesti po dva kuvana jaja ili bareno ili pečeno meso – piletinu ili ribu, uz zeleno povrće. Dozvoljeno je i parče nemasne svinjetine ili junetine.

Od povrća, slobodno uživajte i u tikvicama, rukoli, paprikama, brokoliju i začinima poput belog luka, bosiljka, kurkume, ruzmarina i origana. Voće sa niskim procentom šećera uključuje i pomorandže, lubenicu, šumsko voće kao i limun.

Od pića, držite se vode ili čaja i kafe bez šećera.

Od masnoća, dozvoljeni su kokosovo i maslinovo ulje, a povremeno i mala količina putera.

Povremeno možete ubaciti u jelovnik mlečne proizvode s niskim procentom masti – obrano mleko, jogurt ili sir.

Šta treba da izbegavate:

Klonite se krompira, graška, mahunarki, kao i banana, ananasa ili sušenog voća.

Nikakve prerađevine ni grickalice nisu dozvoljene, a tokom ove dijete ne jedu se ni hleb ni peciva.

Dijeta je dosta restriktivna i zato pre nego što se odlučite za njenu primenu konsultujte se sa nutricionistom i lekarom, a sprovodite je uz lekarski nadzor. Vrlo je važno da, ako se odlučite na ovu dijetu, sebi postavite realne ciljeve.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija