• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

10.05.2024

06:20

Otkriveno zašto žene stenju tokom seksa! Istina će vas dotući, potpuno je poražavajuće

Shuterstock

Ljubav

Otkriveno zašto žene stenju tokom seksa! Istina će vas dotući, potpuno je poražavajuće

Podeli vest

Ima li žensko stenjanje kada je na vrhuncu uvek veze s tim koliko je seks dobar? Prema istraživanju o seksualnom ponašanju koje je sproveo tim naučnika sa Univerziteta Lancashire, nema.

Autori tog istraživanja su došli do zaključka da je glasno stenjanje, ustvari glasanje koje žene uglavnom upotrebljavaju da više uzbude partnera i podstaknu mu orgazam što potvrđuje i većina istraživanja na tu temu.

U njemu su naučnici pitali žene sarosti od 18 do 48 godina za detalje o njihovom glasanju tokom seksualnog odnosa. Otkrili su da većina žena za vreme seksa stenju, ali ne nužno dok doživljavaju orgazam. Umesto toga, 66 odsto priznalo je kako stenju da ubrzaju partnerov orgazam, dok 87 odsto žena to čini da se osećaju više seksi i samopouzdanije.

Foto: Shuterstock

 

Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou pre i istovremeno s orgazmom muškarca - zaključili su naučnici. Osim toga, dodaju da žene ubacuju glasno zadovoljstvo da bi smanjile "dosadu" u krevetu.

Stenju li žene samo zbog i za muškarce?

- Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, ali bombardovani smo kroz medije idejom toga da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom - rekla je naučnica Kristen Mark sa Univerziteta Indiana i objasnila:

- Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očigledno nije uvek tako. Zato bi trebale "koristiti" stenjanje i glasne uzvike samo kad je nešto dobro, a ne kad želite prikriti ono što nije da on pre završi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija