• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/republika

01.05.2024

11:42

Na današnji dan Kosta se spremio za krvavi pir! Umesto knjiga ovo stavio u školski ranac

Printscreen, Peđa Milosavljević

Vesti

Na današnji dan Kosta se spremio za krvavi pir! Umesto knjiga ovo stavio u školski ranac

Podeli vest

Na današnji dan pre tačno godinu dana Kosta Kecamović je uzeo dva očeva pištolja i municiju i stavio ih u svoj školski ranac, a onda je kobnog 3. maja tim oružjem ubio devet učenika i radnika obezbeđanja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Da je očeve pištolje Kosta uzeo još 1. maja potvrdio je upravo dečak ubica tokom svedočenja putem video linka u istrazi koju je Više javno tužilaštvo u Beogradu vodilo protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića. 

Foto: prinstscreen vladislav ribnikar

Kostine žrtve

 

- Pištolje i municiju iz torbe je uzeo 1. maja i stavio ih u svoj ranac, koji je i na dan zločina imao na leđima. Njegov otac je pištolje imao u legalnom vlasništvu, ali svi prikupljeni dokazi, uključujući i svedočenje njegovog sina koji je masakr počinio, govore u prilog tome da oružje i municiju nije obezbedio na zakonom propisan način - rekao je nakon saslušanja dečaka izvor iz istrage.

 Koliko je lako Kosta došao do oružja kojim će izvršiti nezapamćeni zločin najbolje pokazuje činjenica kako je otvorio plastični kofer u kojem su bili pištolji i municija. 

- Šifra je bila 687 a kotači koji se okreću da bi se otvorila su već bili na 684. Treći niz sam zavrteo dva ili tri puta i ona se otvorila - navodno je priznao dečak ubica na saslušanju.

Kada je otvorio kofer pod šifrom, pištolje češku Zbrojovku i Ruger sa 92 metka odneo je u svoju sobu i spakovao ih u školski ranac, a onda je u ranac stavio i četiri "molotovljeva koktela". 

Prvi radni dan posle praznika bila je sreda, 3. maj. Do danas nije razjašnjeno gde su bili Kostini roditelji u danima praznika i koliko je on sam bio u porodičnom stanu iz koga je krenuo u krvavi pir. Inače Kecmanovići su u stanu imali kamere, ali one u hodniku gde je bio plakar sa koferom i oružjem ne pokrivaju dobro ovu prostoriju.

Foto: Foto: Informer

Vladimir i Miljana, Kostini roditelji, nijednom nisu prihvatili odgovornost za ono što je njihov sin uradio

 

Podsetimo Kosta Kecmanović je 3. maja došao pred školu i izvesno vreme sedeo ispred, a onda ga je radnik obezbeđenja koji ga je poznavao video i pozvao da uđe u školu. U 8.40 Kosta ulazi u školu i odmah sa vrata puca i ubija radnika obezbeđenja, a onda i tri učenice koje su bile u hodniku. Mirnim hodom odlazio do kabineta istorije u kojem je njegovo 7/2 imalo čas. Ulazi i odmah puca u nastavnicu, a onda i svoje drugove iz odeljenja.

Posle samo dva minuta Kosta izlazi u školsko dvorište i sa svog mobilnog telefona poziva policiju i prijavljuje šta je uradio.

Kada policajci stignu na lice mesta Kosta je već spustio oba pištolja i ranac na zemlju i mirno se predao. Za samo dva minuta Kosta je ispalio 45 metaka i ubio devet učenika i radnika obezbeđenja i ranio još pet đaka i nastavnicu istorije. 

U trenutku kada je počinio ovaj užasni zločin Kosta je imao samo 13 godina i po našem zakonu nije kriivčno odgovoran. Od tog dana on je zatvoren u Kliniku za neurologiju i neuropsihijatriju za decu i omladinu u Beogradu gde i dalje ne pokazuje ni malo kajanja zbog onoga što je uradio. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vladimir Kecmanović tvrdi da nije znao šta se dešava sa njegovim sinom! Bili smo bezbrižni i Kostina sestra je žrtva
Hronika

Vladimir Kecmanović tvrdi da nije znao šta se dešava sa njegovim sinom! Bili smo bezbrižni i Kostina sestra je žrtva

Vladimir Kecmanović, otac dečaka-ubice Koste Kecmanovića, koji je 3. maja prošle godine ubio devet učenika i randika obezbeđenja O.Š. "Vladislav Ribnikar", na svakom suđenju pokušava da istakne kolika je njegova bol zbog svega što je njegov sin učinio, kao i da bi on uradio sve da spreči stravičan zločin da je znao šta se dešava u glavi njegovog naslednika.

26.04.2024

10:59

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija