• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ć.

01.04.2024

21:24

"Mislio sam da je Kosta zreo, pa sam ga učio da puca"! Otac monstruma Koste K. šokirao na suđenju: "Nisam kriv"

printscreen

Vesti

"Mislio sam da je Kosta zreo, pa sam ga učio da puca"! Otac monstruma Koste K. šokirao na suđenju: "Nisam kriv"

Podeli vest

Osećam neku odgovornost za masakr u školi "Vladislav Ribnikar", ali nisam kriv za to!

Ovo je, između ostalog, danas u Višem sudu u Beogradu rekao Vladimir Kecmanović, otac Koste (14) koji je 3. maja 2023. pobio devet đaka i portira u školi na Vračaru.

Vladimir je na većinu pitanja roditelja ubijene dece odbio da odgovori, a očajne i ogorčene ljude uglavnom je interesovalo zašto je njegov sin počinio masakr i zašto je on pre zločina vodio Kostu u streljanu i obučavao ga da puca.

Foto: Zoran Sinko

Miljana Kecmanović, majka Koste K. dolazi na suđenje

Vladimir se, inače, u ovom krivičnom postupku tereti za ugrožavanje sigurnosti jer nije adekvatno obezbedio oružje u stanu na Vračaru kojim je Kosta pobio decu i portira, a i obučavao je maloletnog sina da rukuje vatrenim oružjem. Optužnicom su obuhvaćeni i Vladimirova supruga, Kostina majka Miljana, koja se tereti za nelegalno oružje jer je njen DNK nađen na jednoj čauri na mestu zločina, kao i dva instruktora iz teretane, i to za davanje lažnog iskaza, pošto su obmanuli inspektore tokom istrage.

Foto: Zoran Sinko

Anđelko Aćimović, otac ubijene Angeline sa advokatom

Vladimir je juče doveden u sudnicu iz pritvora, dok je Miljana, koja se brani sa slobode, stigla u beogradsku Palatu pravde u pratnji advokata Borivoja Borovića i njegove ćerke Irene. Miljana je ignorisala roditelje ubijene dece, okrenuvši im leđa u holu suda, izbegavajući svaki kontakt očima s njima.

Suđenje je, po naredbi suda, bilo zatvoreno za javnost, a prema nezvaničnim saznanjima, celo ročište je bilo veoma mučno za roditelje pobijene dece, pošto su juče prvi put imali prilike da se obrate ocu dečaka-monstruma.

- Vladimir je u jednom trenutku, pokušavajući na sve načine da izbegne svoju posrednu ali pozamašnu ulogu u zločinu koji je počinio njegov sin, dao pomalo suludu, nelogičnu i kontradiktornu izjavu - da oseća neku odgovornost, ali da nije kriv za masakr. To je razbesnelo roditelje, bili su u šoku - kazao je naš izvor, i dodao:

Foto: Zoran Sinko

Miljana je sa advokatima ozbiljna čekala početak suđenja

- Više od 20 roditelja i najbližih srodnika žrtava je na tom ročištu imalo priliku da Vladimiru postavlja pitanja i skoro sve njih je, što je i razumljivo, zanimalo zašto je Kosta pobio njihovu decu i zašto je on sina obučavao da puca u streljani. Vladimirovi branioci su se usprotivili tim pitanjima jer se navodno ne odnose na navode iz optužnice, što je sud prihvatio, pa Vladimir nije ni imao obavezu da odgovori ucveljenim i unesrećenim ljudima.

Međutim, kako je otkrio naš sagovornik, Vladimir je na prethodnom suđenju prokomentarisao zašto je sina obučavao da puca, pa je jednom rečenicom šokirao roditelje žrtava:

- Mislio sam da je Kosta zreo, zato sam ga učio da puca (?!). 

Umišljen i bahat

Otac dečaka-ubice šokirao je sve prisutne u sudnici i dok je odgovarao na pitanja tužioca, gde je pokazao koliko je bahat, umišljen i bezobrazan. Tvrdio je da nije tačno da je oružje u stanu bilo neobezbeđeno, pa je čak nadmeno zahtevao od tužioca da mu se obraća s više poštovanja "jer je on cenjeni doktor"?!

Foto: Zoran Sinko

Roditelji ubijene dece

Jučerašnje ispitivanje Vladimira Kecmanovića nije završeno, te će i na današnjem ročištu odgovarati na pitanja. Nakon toga, svoju odbranu izneće njegova supruga Miljana, a potom i instruktori iz streljane.

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od suda da se Vladimir osudi na 12 godina zatvora, a Miljana na dve i po.

Što se Koste tiče, on u vreme zločina nije bio krivično odgovoran, pošto nije imao navršenih 14 godina, pa je smešten u psihijatrijsku ustanovu, gde je u toku veštačenje. 

 

Mučno mimoilaženje sa majkom ubice

Ispred Palate pravde u Beogradu, gde je održano suđenje Kostinim roditeljima, dogodila se nesvakidašnja scena koju su zabeležili reporteri Informera. Naime, u trenutku kada je Miljana Kecmanović, majka dečaka-ubice, napuštala zgradu suda, u susret joj je išao Branko Anđelković, otac devojčice Mare, koja je ubijena u krvavom piru u beogradskoj školi. Branko, vidno iscrpljen i ogorčen zbog tragedije, ali i mučnog suđenja, zastao je pored Miljane dok su se mimoilazili i činilo se kao da je hteo da joj se obrati, ali ona je samo hladnokrvno prošla pored njega, ignorišući ga.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 1 mesec

Niti si cenjen ni postovan, niti ste ti i majka ovog monstruma na spisku ljudi uopste. Ispisali ste se iz covecanstva. Sad je jasno zasto je to jadno dete postalo monstrum, jer su ga monstrumi rodili i vaspitavali. Ovakav ludak od oca nikada nije smeo da radi kao lekar, jer ocigledno nema empatije sa drugim ljudima, niti ljudskosti, eticnosti i savesti. Kao ni tkzv. majka

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!
Preigrali se

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!

Fico je preživeo, za Zapad je to, bez preterivanja, najgora moguća vest! Slovački premijer posle neuspelog atentata okrenuće se u potpunosti Rusiji i Putinu, a Slovačka će postati nešto slično kao Mađarska Viktora Orbana - neposlušna članica EU koja ne želi nepotreban sukob sa Moskvom! Ovako bi u najkraćem izgledao siže koji sada preovladava u Briselu i Vašingtonu!

20.05.2024

17:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija