• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rtnk.me

21.04.2024

17:09

Sahranjen Brano Mićunović! Na večni počinak ga ispratio Milo Đukanović!

ATA Images, Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Sahranjen Brano Mićunović! Na večni počinak ga ispratio Milo Đukanović!

Podeli vest

Branislav Brano Mićunović (71) sahranjen je danas na lokalnom groblju u Moštanici kod Nikšića.

Njegovoj sahrani prisustvovao je veliki broj građana Nikšića i drugih gradova Crne Gore i regiona, ljudi iz političkog, kulturnog, sportskog miljea.

Na večni počinak Brana Mićunovića ispratio je bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom Lidijom i sinom Blažom.

Mićunovićevoj sahrani prisustvovali su bivši i sadašnji funkcioneri DPS-a.

Saučešće porodici na groblju u Moštanici izjavili su sadašnji predsednik DPS-a Danijel Živković, šef poslaničkog kluba te partije Andrija Nikolić i portparol stranke Miloš Nikolić.

U ime bratstva Mićunović od Brana Mićunovića oprostio se prigodnim rečima nekadašnji ministar kulture u Vladi Crne Gore Branislav Mićunović.

Foto: printscreen/umrli.me

 

„Branov odlazak je preteško saznanje. Branov odlazak svi doživljavamo kao veliki gubitak , zato što smo bili naviknuti na njegovu ljubav, uzdani u njegovu pažnju i razboritu odlučnost,zato što je bio čovek koji je znao i umeo da drži datu reč u porodici, bratstvu, među prijateljima koji se ne mogu izbrojati. Jeste, dobro znamo da je Brano bio posebnog kova i da je njegova pojava u svakoj prilici plenila radošću,jednakom radošću u neposrednom susretu sa njim baš kao i na pogled iz najveće daljine.

Nije tu po sredi samo jedna posebna persona, snažna ličnost,hrabra i slobodna u svojim životnim stavovima i odlukama nego je Branovo biće bilo protkano velikodušnom predusretljivošću za čoveka pored sebe. Imao je pola duše za sebe a pola za prijatelja. Umio je da ohrabri i podrži, da stane u zaštitu i pritekne u pomoć nevoljniku, bio mu on znan ili ne, ko god on bio…“, rekao je Mićunović.

Ali, istakao je on, uvek je ostajao u senci tog dobrog dela.

„Držeći se pravila starog od kako je sveta i veka, da izrazi zahvalnost za život koji mu je darovan. I slavio je Brano život, voleo život, živio dišući punim plućima. Proživeo je pet života u jednom. Najkraće bi se moglo reći Branov poseban kov karaktera sazdali su i dobroćudna priroda i tradicionalno crnogorsko vaspitanje koje je poneo iz kuće i instinkt pravičnosti koji je pomno kalio kroz životni put…“, naveo je Mićunović.

„Branio bih do poslednje kapi krvi svoju grudu, svoje pretke svoj narod. Bivao sam svuda ali nikad nisam odlazio iz Crne Gore“, tako je govorio patriota Brano Mićunović kojeg danas ispraćamo na večni počinak u zagrljaj roditelja Milivoja i Stane i sestre Lole.

Iskrenu i duboku zahvalnost porodica duguje kolektivu bolnice “ Kodra“ i Zoranu Ivanoviću, pažnju lekara naših uvaženih dr Dragice i dr Dragog Perovića porodica Mićunović vazda će pamtiti. Kao i bratsku ruku pomoći Veselina Pejovića“, naglasio je u obraćanju Mićunović i zaključio:

„Počivaj u miru na Moštanici, počivaj u miru u tvojoj Crnoj Gori za koju si se viteški borio i ostavio amanet kako se voli, čuva i brani otadžbina. Da je večna Crna Gora i spomen na Brana Mićunovića“.

„Tata volio bih samo da ti se zahvalim od mene i od tvoje šćeri Andree što si nas napravio ljudima kakvi jesmo. Nedostajaćeš nam zauvek ali ćeš živeti u našim srcima i mislima“, oproštajne su riječi sina Brana Mićunovića Đorđa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija