• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

05.03.2024

13:58

"Žena anđeoskog lica"! Đaci skupili novac za nastavnicu koju je ranio Kosta K. (FOTO)

Informer/društvene mreže

Vesti

"Žena anđeoskog lica"! Đaci skupili novac za nastavnicu koju je ranio Kosta K. (FOTO)

Podeli vest

Učenici Sportske gimnazije u januaru su igrali predstave za nastavnicu istorije ranjenu u Ribnikaru, Tatjanu Stevanović.

Mesec dana kasnije, odlučili su da joj predaju novac i upoznaju se sa njom, a utisci ne mogu biti lepši.

- Imali smo sreću da se Tatjana tog dana dobro osećala, upoznala se sa nama, nakon čega smo joj predali novac. Videli smo jednu hrabru ženu, anđeoskog lica, čiste duše i toplog srca i to je naša nagrada, znamo da smo uspeli i da smo na pravom putu - navodi Verica Đoković, profesorka srpskog u gimnaziji.

Ona dodaje da je darivanje poklon samo po sebi, te da su đaci, ali i profesori svoja srca ispunili idejom da nekom pomognu. Ovo nije prvi put da srednjoškolci igraju za humanost, a za Tatjanu su uspeli da prikupe oko milion i po dinara.

Foto: inforemer/drustvene mreze

 

 

- Darivanje je dar sam po sebi, njime punimo naša srca ljubavlju. Dramska sekcija Sportske gimnazije tokom proteklih petnaest meseci odigrala je šest humanitarnih predstava i skupila oko tri miliona dinara. Prethodne školske godine novac smo usmerili fondaciji Budi human i Centru u Zvečanskoj, za decu bez roditeljskog staranja. 29.januara u pozorištu Dadov izveli smo predstavu "Zamislite" u dva termina, a sav prihod od prodatih ulaznica namenili smo Tatjani Stevanović, prof. istorije, koja je povređena u tragediji u Ribnikaru. Da bi akcija bila uspešnija, osmislili smo i bedževe koje su naši učenici prodavali u 30 srednjih i 5 osnovnih škola u Beogradu i otvorili smo račun, na koji su mali broj ljudi uplatili pomoć. Prikupili smo oko milion i 500.000 dinara - navodi Verica za Telegraf.rs.

Ona dodaje da zajedno sa koleginicom Ivanom vodi dramsku sekciju, te da su ta deca posebna. Mnogi od njih osvajali su svetska takmičenja i profesorka je ponosna što radi sa najboljim mladim ljudima u Srbiji.

- Koleginica Ivana i ja vodimo sekciju. To nije obična dramska družina, ona je već na prvoj čitajući probi pobednička. Naši učenici su vlasnici zlatnih medalja sa državnih, balkanskih i evropskih takmičenja, neki su učesnici i svetskih. Oni su najbolje što ova zemlja ima u tom uzrastu u sportovima kojima se bave. U predstavi učestvuju 33 učenika, glumci, ritmički i sportski gimnastičari, plesači, fudbaleri, karatisti, džudisti… Kada na to dodamo maštovitu obradu Duška Radovića i snažne poruke o ljubavi, razumevanju, praštanju i solidarnosti, a sve začinimo humanitarnim ciljem, shvatamo da smo održali dobar čas, životni - pojašnjava ona.

Foto: Društvene mreže

 

 

U radu ih podržavaju i roditelji učenika, a u školi se neguje poverenje, poštovanje i ljubav. Priča nam da bivši đaci rado svraćaju u ovu gimnaziju, a čak su od njih dobili pomoć za realizaciju ovog projekta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!
Preigrali se

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!

Fico je preživeo, za Zapad je to, bez preterivanja, najgora moguća vest! Slovački premijer posle neuspelog atentata okrenuće se u potpunosti Rusiji i Putinu, a Slovačka će postati nešto slično kao Mađarska Viktora Orbana - neposlušna članica EU koja ne želi nepotreban sukob sa Moskvom! Ovako bi u najkraćem izgledao siže koji sada preovladava u Briselu i Vašingtonu!

20.05.2024

17:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija