• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/T. Ivančević

22.02.2024

16:06

"Poremećni klinac ili dresirani vojnik": Roditelji ubijene Mare u "Ribnikaru" nisu štedeli reči za Kecmanoviće

Masha Bandjur, Privatna arhiva

Vesti

"Poremećni klinac ili dresirani vojnik": Roditelji ubijene Mare u "Ribnikaru" nisu štedeli reči za Kecmanoviće

Podeli vest

Dragana Anđelković, majka ubijene Mare, istakla je danas pred Višim sudom da je od 3. maja stalno prate tuga, bol i neverica i da se svakog jutra budi sa pitanjem, da li ima snage za dalje?

- Mara je bila naše srednje dete, ima stariju sestru i mlađeg brata kao beba je na porođaju imala 5.100 grama i nestvarno duge prstiće, bila je veoma neobična i svoja. Imala je klempave uši, i nismo joj mi na to skretali pažnju, ali smo joj dali do znanja, da taj problem može da se reši kako je druga deca ne bi zadirkivala, ali je ona u svom stilu na to kroz osmeh odgovarala: "Bože svašta, meni se moje uši baš sviđaju i kako mi minđuše stoje na njima". Nije dozvoljavala da je ništa poremeti, znala je uvek šta hoće, pričala je glasno i brzo. Kostu nikada nije pominjala, i nisam ni imala pojma da taj dečko postoji. Očigledno joj nije bio blizak i nisu se družili. Tog jutra sam je ispratila u školu, bila je jako uzbuđenna zbog slikanja, a onda me je u 08. 40 pozvao sin koji ide u istu školu i rekao da se unutra puca. Bože, pomislila sam da ne zna šta priča jer u školi ne može da se puca. Ali sam čula u pozadini uznimerinu decu i razrednu koja pokušava da ih smiri. Sin mi je još rekao, "mislim da Kosta puca" i da se ne brine o sebi, već o Mari

Dragana je dodala da je ona posle toga besomučno zvala Maru, ali joj se ona nije javljala. I pored svega, stalno, kako je rekla, razmišljala da njoj ništa ne može da se dogodi jer je snalažljiva. 

Foto: Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

- Krenula sam do škole i zatekla gomilu ljudi. Sati su prošli, dok mi suprug Branko nije saopštio da su vesti katastrofalne. Pala sam na pod, u nekom trenutku sam bila rešena da uđem u školu po Maru, ne verujući da je nema. Ali su mi rekli, da je škola već prazna. Nisam poverovala, ni na sudskoj medicini da je moja ćerka na fotografiji koju su mi pokazali jer na njoj nije imala naočare od kojih se nije odvajala. Najteže od svega mi je palo, što sam ja lično morala da odaberem kovčeg i fotografiju za njen spomenik. To nije smelo da se desi! To me je najviše razvalilo, i od tada ne mogu da se spojim.

I ona se zapitala, ko je odgovoran za ovaj zločin ako nisu roditelji ubice.

- Osim toga, gde su tu pedagog i psiholog? Mnogo sam ljuta, što svi peru ruke ako da se ništa nije desilo, pa su odlučili da se održava nastava na mestu zločina, posle svega sedam dana. 

Branko Anđelković bio je za razliku od ostalih roditelja decidiran i raconalan kada je izjavio da zločin nije počinio poremećeni klinac, već dresirani vojnik!

- Za to su prvenstveno krivi njegovi roditelji, otac ubice kaže da je njemu upropašćena porodica, a šta je sa ostalim ljudima koje su oni upropastili?! Ja bežim od realnosti, to je moj način da se borim sa svim, imam jutarnji ritual kada pijem kafu, da sednem pored Marine slike i da pričam sa njom. Pošto je ne viđam ovako, mi smo smislili neki drugi način, metafizički. Svet mi se sve više gadi, kao i ljudsko licemerje - rekao je otac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!
Preigrali se

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!

Fico je preživeo, za Zapad je to, bez preterivanja, najgora moguća vest! Slovački premijer posle neuspelog atentata okrenuće se u potpunosti Rusiji i Putinu, a Slovačka će postati nešto slično kao Mađarska Viktora Orbana - neposlušna članica EU koja ne želi nepotreban sukob sa Moskvom! Ovako bi u najkraćem izgledao siže koji sada preovladava u Briselu i Vašingtonu!

20.05.2024

17:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija