• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

21.02.2024

17:49

Na Kosovu živeo, zbog Kosova stradao! Student Zoran Vujović pre 16 godina izgubio život u zapaljenoj američkoj ambasadi!

Privatna arhiva

Vesti

Na Kosovu živeo, zbog Kosova stradao! Student Zoran Vujović pre 16 godina izgubio život u zapaljenoj američkoj ambasadi!

Podeli vest

Posle protesta „ Kosovo je Srbija, koji je održan u Beogradu nakon proglašenja „nezavisnosti Republike Kosovo“, pre 16 godina, u američkoj ambasadi u Beogradu, na današnji dan, nastradao je Zoran Vujović (20), tada student druge godine industrijskog menadžmenta Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, inače, rodom iz Čaglavice kod Prištine.

Posle požara u ambasadi, njegove ostatke pronašli su vatrogasci, a njegov identitet je utvđen DNK analizom narednog dana na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu.

- Momak koji je živeo na Kosovu, tokom bombardovanja 1999. je morao da se sa Kosova doseli s porodicom u Novi Sad, gde je i živeo do ove tragedije. Na Kosovu živeo, zbog Kosova i nastradao, kakva užasna simbolika - rekao nam je tada jedan od njegovih prijatelja, rodom iz Prištine.

Foto: Privatna arhiva

 

 

Inače, Zoranova prabaka Ljubica ubijena je u Prištini od strane šiptarskih zlotvora iz UĆK , u avgustu 1999. godine, posle završetka agresije NATO na Srbiju i dolaska trupa ove alijanse, kako se govorilo, da „ obezbede mir svim građanima“, dok je u stvarnosti tog leta bio otvoren lov na Srbe, koji su nekažnjeno ubijani od šiptarskih zlotvora u gradovima i selima širom Kosmeta.

Njen sin, a Zoranov deda , tragično je preminuo tri godine kasnije u Novom Sadu, jer nije preboleo nekažnjeni zločin nad njegovom majkom. Tako je Zoran bio treći u porodici Vujović, koji je za manje od deset godina tragično izgubio život na Kosovu ili zbog Kosova.

Vujović je bio i jedan od najvatrenijih navijača FK Partizan, a njegovoj sahrani na Gradskom groblju u Novom Sadu prisustvovao je veliki broj navijača tog kluba, dok je u ime kluba bio prisutan fudbaler Albert Nađ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija