• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/CDM/Pobjeda

12.12.2023

10:48

Trudnu suprugu ubio od batina! Daliboru Nikoliću 12 godina robije, ostavio troje dece bez majke

Pixabay

Vesti

Trudnu suprugu ubio od batina! Daliboru Nikoliću 12 godina robije, ostavio troje dece bez majke

Podeli vest

Podgorički Viši sud oglasio danas se saopštenjem povodom prvostepene presude kojom je Dalibor Nikolić (33) osuđen na 12 godina zatvora zbog nasilja u porodici.

Između ostalog Viši sud je saopštio da je udarac pesnicom u lice direktan uzrok smrti Nerde Zumrite, i naglašavaju da nije zadat s umišljajem da bude ubijena.

Više državno tužilaštvo je optužnicom Nikoliću stavilo na teret teško ubistvo supruge, Baranke Nerde Zumrite (27), u januaru 2022. godine i tražilo kaznu zatvora od 40 godina, piše CDM.

"Optužnicom VDT-a u Podgorici optuženom D.N. je stavljeno na teret krivično delo teško ubistvo , odnosno da je izvršeno na svirep način i da je u pitanju ubistvo trudne žene. Sud je tokom postupka nesporno utvrdio da je optuženi nanio pokojnoj Z.N. više lakih i teških telesnih povreda, te da joj je od udarca pesnicom u lice nano još jednu tešku telesnu povredu, usled koje je došlo do povrede od koje je Z.N. preminula šest dana kasnije", navodi se u saopštenju Višeg suda.

Foto: youtube.com/printscreen

Ilustracija

Pojašnjavaju da Sud nije mogao da prihvati pravnu kvalifikaciju krivičnog dela teško ubistvo jer u konkretom slučaju, po mišljenju suda, nije postojao umišljaj za ovo krivično delo, pa ni eventualni umišljaj, kako je stavljeno na teret izmijenjenom optužnicom.

"Ovo iz razloga što se odgovarajući veštak medicinske struke na jasan način izjasnio da su teške telesne povrede koje su zadate bejzbol palicom zadate u predelu ekstremiteta, dok je ona teška telesna povreda koja je prouzrokovana na licu i koja je direktni uzrok smrti naneta pesnicom. Imajući to u vidu, sud nije mogao sa sigurnošću izvesti zaključak da je ovaj udarac pesnicom zadat sa umišljajem da se izvrši krivično delo teško ubistvo usled čega je izvršio pravnu prekvalifikaciju krivičnog dela, i našao da su se u radnjama optuženog ostvarili svi bitni elementi bića krivičnog dela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, koje opisuje situaciju kad primena grubog nasilja prouzrokuje smrt člana porodice, s tim što je u odnosu na osnovno djelo postupao sa umišljajem, a u odnosu na težu posljedicu – smrt oštećene, sa nehatom”, kazali su iz Suda.

Naglašavaju da je za krivično delo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici predviđena kazna zatvora od tri do 12 godina, pa je sud okrivljenom D.N. izrekao maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina, a kao otežavajuće okolnosti je našao to da je Z.N. u trenutku zadobijanja povreda bila u drugom stanju, da je optuženi takvim svojim činjenjem ostavio troje maloletne dece bez majke, a posebno je imao u vidu i surovost prilikom nanošenja povreda oštećenoj.

Podsetimo Dalibor Nikolić (33) osuđen je juče, presudom Višeg suda, na 12 godina zatvora jer je sredinom januara prošle godine osam sati tukao trudnu suprugu Zumritu Nerdu - koja je preminula od posledica povreda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija