• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: inofrmer/rtcg

13.10.2023

11:06

Nova hapšenja u aferi "tunel"! Crnogorska policija pored Katarine Baćović uhapsila još četiri osobe

Vlada Crne Gore

Vesti

Nova hapšenja u aferi "tunel"! Crnogorska policija pored Katarine Baćović uhapsila još četiri osobe

Podeli vest

Crnogorska policija pored Katarine Baćović, koja je učestovavala u operaciji kopanja tunela iz stana u suterenu zgrade do depoa Višeg suda u Podgorici, uhapsila još četiri osobe, dok je za četvoricom Srba koji su u bekstvu raspisana međunarodna poternica.

Kako su saopštili iz Osnovnog državnog tužilaštva Crne Gore, nakon hapšenja Katarine Baćović koja je koristeći lažna dokumenta iznajmila stan iz kog je kopan tunel, uhapšen je Marjan V. kod koga se ona skrivala nakon otkrića da je trideset metara dugim tunelom provaljeno u depo iz koga ja ukradeno oružje, ali i dokumenti i veštačenja iz pojedinih sudskih procesa koji su u toku. 

Prema nezavničnim informacijama pored njih dvoje uhapšene su još tri osobe I.P. A.M. i N.M. koje su učestvovale u ovoj operaciji. 

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra, kada su nadležni najpre utvrdili da je neko "samo" ispreturao dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Katarina Baćović uhapšena, četvorica Srba u bekstvu

 

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra.

Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde im je navodno bila baza.
U dosadašnjoj istrazi, kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, izuzeto je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili, a veštačenjem je izolovan i trag osumnjičenih...

Utvrđeno je i ko su izvođači radova na kopanju 30 metara dugog tunela do sudskog depoa.
Operativni podaci policije govore da su vođe kavačkog kriminalnog klana organizovale kopanje podzemnog tunela, a inspektori i dalje utvrđuju šta im je bio glavni cilj.

Podsetimo krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu, podnete su i protiv grupe državljana Srbije Veljka Markovića (32) i njegovog strica Milana Markovića (53), kao i Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32), svi iz Loznice, koji su označeni kao kopači 30 metara dugog tunela.

Za njima je raspisana poternica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija