• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2024

12:36

Grad Beograd će se braniti od sramnih tužbi Kentkarta! Aleksandar Šapić: Oni će nama trebati da plate!

printscreen

Politika

Grad Beograd će se braniti od sramnih tužbi Kentkarta! Aleksandar Šapić: Oni će nama trebati da plate!

Podeli vest

Na konferenciji za štampu gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izneo planove za unapređenje gradskog prevoza i govorio o tužbama koje država podnosi protiv kompaije "Kentkart" kao odgovor na njihovu tužbu za iznos od 17 miliona evra.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je pred medijima govorio o tužbi kompanije "Kentkart" kojom tereti grad za odštetu od 17 miliona evra i načinu na koji će se Beograd braniti.

- Što se tiče Obradovića nestao je u akciji i nije prisustvovao odluci o dodeli 20 hiljada dinara svakom školarcu, a Veselinović je glasao protiv. Ja sam ovde kao predsednik privremenog organa i devedeset posto mojih pojavljivanja je bilo u te svrhe i nikad nisam u to mešao politička delovanja. Verujem da se država Srbija neće sa njima dogovarati sa njima i podnela je krivične prijave zbog uslova potpisivanja pređašnih ugovora, a oni koji su se do tada pozivali na stotine miliona evra koje grad mora da plati sad smo došli na zahtev od 17 miliona. Prećeno mi je da ako raskinem ugovor sa "Kentkartom" stići će mi tužba jer je ugovor na deset godina. Mi ćemo dati dokaze da je grad oštećen i da tužilaštvo već ispituje slučaj ugovora koji su potpisivani bez ikakve logike - rekao je Šapić.

Foto: informer/printscreen

 

Gradonačelnik je takođe govorio o stanju opreme gradskog prevoza i malverzacijama kompanije "Kentkart" u vidu neadekvatne opreme koju je zatekao.

- Oprema koju je platio grad i koja je bila u njegovom vlasništvu imala je zsačkoljicu, a to je da nije mogla da se koristi. Grad Beograd je imao opremu za koju nije ima šifre koje su bile u njihovom vlasništvu zbog čega nismo imali GPS i morali ručno da brojimo autobuse, što je vrhunski bezobrazluk. Aparat za validaciju je kupljen, a ničemu nije služio. Morali smo da kupimo nove sisteme za plaćanje, jer na njihovim je mogla da se očita samo Masterkard. Pa smo onda odlučili da uvedemo karte u svim trafikama i sms sistem koji nije postojao i snizili cenu duplo, a zarada nam je skoro kao i njihovu. Ulažemo u informativne table kojih ima hiljadu, a cilj mi je da ih ima četiri hiljade, kao i u nadstrešnice na stanicama bilo da je stanica na Savskom Vencu ili Koraćici. Danas ih nema svuda, jer je neko proceni poput Bjelogrlića da je neko manje bitan zato što živi na periferiji. Uveli smo da penzioneri dobijaju doživotnu kartu koju ne moraju da obnavljaju svake godine, a srednjoškolcima smo dali besplatne karte. Naručili smo nove tramvaje i onaj ko to ne vidi je zlonameran, prevoz nije savršen, ali je daleko bolji od onog koji me je dočekao. Kupovinom novih autobusa očekujemo da ćemo smanjiti broj zapaljenih autobusa i nastojaću da u Beogradu u narednih godinu i po dana neće biti autobusa starijeg od dve godine - rekao je Šapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija