• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.04.2024

09:17

Maja Gojković pružila podršku predsedniku Vučiću: Argumentovano i hrabro se borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN

Pedja Milosavljević

Politika

Maja Gojković pružila podršku predsedniku Vučiću: Argumentovano i hrabro se borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN

Podeli vest

Maja Gojković, članica Predsedništva SNS pružila je podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se, kako je izjavila "argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN".

Izjavu Maje Gojković prenosimo u celosti:

- Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

Suočeni sa politikama dvostrukih standarda, jednostranosti i nasilja, Srbija nastavlja da otvorenošću za dijalog, konstruktivnošću i zalaganjem za poštovanje principa međunarodnog prava vodi borbu za razvoj, mir i stabilnost Srbije i čitavog regiona. U tom okviru predsednik Vučić neumorno i odlučno nastavlja da brani nacionalne interese i ukazuje svetskoj javnosti na tešku situaciju u koju je doveden srpski narod na Kosovu i Metohiji jednostranim potezima i nasiljem Prištine, uključujući zabranu upotrebe dinara, neispunjavanje preuzetih obaveza, kao što je formiranje Zajednice srpskih opština, na šta je predsednik posebno podsetio.

Važno je da su se čule reči predsednika i istina o tome koliko su teški uslovi života Srba na Kosovu i Metohiji, kao i da je srpski narod na Kosovu i Metohiji izložen dugotrajnom, sistematskom i brutalnom nasilju, uključujući i uništavanje spomenika srpskog kulturnog nasleđa, kao i njihovo prisvajanje konstantnim falsifikovanjem istorije.

Izražavam punu podršku predsedniku Vučiću u borbi koju vodi u interesu Srbije, izlažući se najvećim naporima i izazovima, u suočavanju sa istinski složenom izazovima ovog trenutka - istakla je Maja Gojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija