• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.04.2024

21:01

Dok su je zverski silovali, majku su naterali da gleda: Ovako je mitropolit Amfilohije govorio o Marici, čiju je sliku Vučić pokazao na SB UN!

Tanjug/AP/privatna arhiva

Društvo

Dok su je zverski silovali, majku su naterali da gleda: Ovako je mitropolit Amfilohije govorio o Marici, čiju je sliku Vučić pokazao na SB UN!

Podeli vest

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je tokom današnje sednice SB UN, nakon sramnog izlaganja Vjose Osmani, pokazao je fotografiju žrtve OVK, mlade Marice Mirić koja je silovana i ubijena pred svojom majkom. O njoj je svojevremeno govorio i mitropolit Amfilohije.

- Tuga i jad me obuzmu svaki put kada se setim svega što je bilo 1999. godine na Kosovu. Prošlo je 20 godina, ali sećam se svega, i onih nesrećnih koje smo sahranili na groblju Pećke patrijaršije. Pred očima mi se javi jadna Marica Mirić, devojka koju su četvorica Šiptara silovali, a njenu majku držali i terali da to gleda, pa je pred majkom i ubili. Bilo je među italijanskim oficirima čestitih ljudi, pa su nam javili da se to desilo. Mi smo došli, pokrili je ćebetom i tako je sahranili iza Pećke patrijaršije. Pored nje smo sahranili jadnu staricu, koju su Albanci takođe zaklali tog dana. U Goraždevcu su tada ubijena deca, mnogo užasa je bilo. To ne sme da se zaboravi i ja sam pokušao to što sam video i doživeo da opišem u svoje četiri knjige „Novo kosovsko raspeće“ - govorio je svojevremeno mitropolit Amfilohije.

Foto: AP/Photo

 

Podsećamo, bolesnu i nepokretnu Maricu su Albanci 1999. godine pred majkom obeščastili, a potom su je zaklali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija